e-news.cz - kurzy
Reklama

Hazard a udavačství podporované státem, i to je EET

02.09.2017, Autor: Karolína Hurychová

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Hazard a udavačství podporované státem, i to je EET

Velcí kluci v kravatách a velké holky v kostýmcích vědí, co je pro nás, plebs, to nejlepší, a zakážou herní

automaty, brojí proti zahraničním hazardním webům a (snad naoko?) takřka permanentně mobilizují proti hazardu jako takovému (doufajíce v plusové body pro své pupky, pardon, strany).
A pak přijde nějaký soudruh s myšlenkou, jak lidi motivovat k přebírání EET účtenek a reinkarnovat v českých zemích udavačství – v případě, že spotřebitel účtenku nedostane.
O co jde? Už brzy budete moci zadat každou EET účtenku (její číslo/označení) do systému na internetu a pak netrpělivě čekat na slosování o milionové ceny. Běžný hazard, loterie, nebo ne? (Hazardní hra je taková hra šancí nebo dovedností, jejíž výsledek závisí výhradně nebo převážně na náhodě, píše například Wikipedie.)
Milí spoluobčané, píše se na oficiálním webu uctenkovaloterie.eu, „Slosování účtenkové loterie bude jednou měsíčně, hlavní věcnou výhrou by měl být automobil, peněžní výhry se budou pohybovat u prvních pěti výher mezi 100 000 až milionem korun, další výhry by se měly pohybovat kolem desetitisíců až po nejnižší odměny ve stovkách korun. Celkově by za rok mělo být rozděleno cca 65 milionů korun.“
„To už jistě stojí za vyžádání EET dokladu a jeho registraci do loterie,“ chlubí se (Andrej Babiš?) na webu Účtenkovky. Je vidět, že se za minulého režimu hodně naučil.
Kromě toho však ještě ročně zaplatí stát za „komplexní provoz 12,4 milionu Kč bez DPH“ (asi 15 mil. Kč) firmě „Wincor Nixdorf, která zajistí registraci účastníků loterie, registraci a příjem účtenek, losování a výplatu výher a zákaznickou podporu“.
Takže nás ta Andrejova hazardně-udavačská sranda bude stát asi 80 milionů a svádění všech českých občanů k hazardu.
A parádní logo stálo jen 96 800 korun.

Účtenkovka – Hana Kolbe


Tomu se říká úspornost, efektivnost, morálka.
Hazardu zdar! A udavačství zvláště!


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Daňhel: Dohledové orgány by měly zamezit neodbornému srovnávání povinného ručení

16.04.2024, Autor: Jaroslav Daňhel

Na začátku března uveřejnil Ekonomický magazín můj příspěvek Ekonomika „povinného ručení“ musí čelit trendu růstu škodního průběhu. Vzápětí v časopisu Pojistný obzor vyšel text „Povinné ručení zůstává pod tlakem vysoké škodní inflace“. Pojistný matematik Petr Jedlička zde konstatoval, že rozevírání nůžek mezi průměrnou škodou a průměrným pojistným pokračuje. 

Zemřel demýtizátor racionality

16.04.2024, Autor: red

Než se do toho se svým kolegou Amosem Tverskym pořádně pustili, ekonomie byla přesvědčena, že v podstatě bohatě vystačí s matematickým aparátem, sofistikovanými vzorci a důvěrou v lidskou racionalitu.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

Schmarcz: Peklo mimořádných schůzí aneb proč dělat něco užitečného, když místo toho můžeme hrát před voliči trapné divadlo?

14.04.2024, Autor: Martin Schmarcz

Mimořádné schůze se mají konat jen mimořádně. Třeba když vypukne válka, pandemie, stav legislativní nouze, nebo vláda provede něco strašného, na co nestačí interpelace. U nás se z toho stává běžný kolorit. Něco ve stylu speciálního vysílání. Obvykle to ale spíše dopadne jako podřadná telenovela.

Poradna: Vyplatí se platit nájem, nebo splácet hypotéku?

12.04.2024, Autor: Z blogosféry

Řada rodin se rozhoduje mezi bydlením v nájmu a pořízením vlastního domova na hypotéku. Obě možnosti mají své výhody i nevýhody. Z pohledu budování majetku je vždy výhodnější pořízení vlastní nemovitosti na hypotéku.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

CETA: Ceny potravin i nadále klesají

05.04.2024, Autor: red

V únoru letošního roku (poslední dostupná data) spotřebitelské ceny celkově vzrostly meziměsíčně o 0,3 %. Meziročně ceny v únoru vzrostly o 2,0 %, což bylo o 0,3procentního bodu méně než v lednu. Ceny zboží úhrnem zůstaly na úrovni měsíce ledna, zatímco ceny služeb vzrostly o 0,7 %.

CETA: Evropské dotace a regulace: Dvojsečná zbraň českého zemědělství

31.03.2024, Autor: red

Česká zemědělská komunita se ocitá v rozporu mezi regulacemi EU a systémem dotací, které formují současný agrární model. Zatímco Green Deal klade důraz na udržitelnost a ekologické zemědělství, dotace vytváří podmínky pro nadprodukci a environmentální zátěž. Tato situace odhaluje klíčový paradox v srdci evropské zemědělské politiky.

Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

CETA: Přehnané regulace umělé inteligence mohou poškodit evropskou konkurenceschopnost

29.03.2024, Autor: red

Digitální regulační politika Evropské unie, zejména v oblasti umělé inteligence, vyvolala rozsáhlou diskusi. Ambiciózní legislativou, jako je AI Act, se EU snaží zaujmout pozici světového lídra v oblasti etického řízení umělé inteligence. Tento přístup však vyvolává obavy ohledně jeho dopadu na inovace a konkurenceschopnost v digitálním odvětví.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama