e-news.cz - kurzy
Reklama

Češi dodají do Jižní Koreje léky nebo bezpečnostní aplikace

03.11.2017, Autor: Karolína Hurychová

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Češi dodají do Jižní Koreje léky nebo bezpečnostní aplikace

Česká podnikatelská delegace předjednala v Jižní Koreji dodávky specializovaných českých výrobků, bezpečnostních aplikací nebo léků.

Jihokorejské firmy patří k největším investorům v České republice, když za poslední čtvrtstoletí u nás investovaly téměř osmdesát miliard korun a vytvořily přes dvanáct tisíc pracovních míst.
Během čtyřdenní podnikatelské mise navštívila česká skupina, s níž cestoval předseda Senátu Milan Štěch, mimo jiné Korejský elektronický technologický institut (KETI) nebo jadernou elektrárnu Kori. Jihokorejci mají zájem o budování jaderných reaktorů v Evropě.
„Pokud některá z dalších vlád rozhodne o dostavbě jaderných elektráren v ČR, vypíšeme tendr. V něm by dostali šanci ti, kdo nabídnou nejlepší kvalitu, cenu, záruku bezpečnosti a také umožní českým subdodavatelům, aby se na zakázce podíleli,“ sdělil Štěch při jednání v jaderné elektrárně.
V tuzemsku patří firmy z Jižní Koreje k největším investorům vůbec, když během posledních pětadvaceti let proinvestovaly v České republice 77,8 miliardy korun a vytvořily přes dvanáct tisíc pracovních míst. K největším korejským investicím v tuzemsku se řadí například továrny Hyundai Motor v Nošovicích nebo žatecká Nexen Tire. Naopak v Jižní Koreji je doposud jediným přímým českým investorem firma Gold of Prague, jež založila minipivovar ve městě Pusan.
Doprovodnou podnikatelskou delegaci zorganizovala Hospodářská komora ČR, podle jejíhož viceprezidenta Bořivoje Mináře se českým firmám, navzdory tomu, že to není jednoduché, daří pronikat na korejský trh. „Úspěšně sem dodáváme technologie pro přesné strojírenství, například hřídele a lisy, dále také třeba sofistikované bezpečnostní systémy, kočárky nebo hračky. Začíná se sem dovážet také moravské víno, rok tady úspěšně funguje český pivovar Praha 993.“
ČTK o průběhu podnikatelské mise v Jižní Koreji informovala Kancelář Senátu.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Minulá výkonost negarantuje budoucí zisky

30.12.2023, Autor: Jan Mareš

Už jsou to dva roky, kdy jsem se letmo dotkl tématu SPAC, tedy veřejně obchodovaných akvizičních vehiklů. V té době zažívaly období propadu, ale tak to již chodí - minimálně od doby „Tulipánové horečky“ v 17. století.

Nastává éra dluhopisů?

20.10.2023, Autor: Z blogosféry

Dluhopisy jakožto třída aktiv jsou obecně považovány za konzervativní a bezpečnou investici.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
Reklama

Další snižování státního důchodu. Vyplatí se raději investovat?

25.09.2023, Autor: Z blogosféry

Důchod nás jednou čeká všechny, ale na stát bychom se rozhodně spoléhat neměli. Státní důchod se bude v poměru k průměrným mzdám stále snižovat. Kolik peněz budu na důchod potřebovat? Kolik mám dávat pravidelně stranou? A pomohou mi v tom nějaké finanční produkty?

Objem korporátních dluhopisů se v červnu propadl, výnosy však vzrostly

06.09.2023, Autor: Z blogosféry

V červnu 2023 vydaly firmy korporátní dluhopisy za 3 miliardy Kč, průměrná splatnost emisí představovala 3,8 roku a vážený průměr výnosů 8,8 %. Zatímco objem emisí se ve srovnání s předchozím rekordním měsícem výrazně snížil, výnosy dluhopisů vzrostly.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

V dubnu vydaly firmy dluhopisy v objemu téměř 8 miliard Kč, nejvíce za tři čtvrtletí

02.07.2023, Autor: Z blogosféry

Objem firemních dluhopisů, vydaných v dubnu 2023, se přiblížil 8 miliardám korun, což je výrazně více než v předcházejících měsících a nejvíce od července 2022. Jejich průměrný výnos dosahoval 8,1 %, což je o něco méně než v březnu, průměrná doba splatnosti se naopak prodloužila na 3,9 roku a mírně překonala celoroční průměr. Vyplývá to z údajů Srovnávače dluhopisů, který provozuje Dluhopisomat.

Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Je každý dluhopis bezpečnou investicí?

29.05.2023, Autor: Z blogosféry

Velká část investorů má dluhopisy za investice s malým rizikem. Nejen, že se to často říká, ale někdy tomu tak opravdu je. Pozor ovšem na to, že investice do dluhopisů může být i poměrně rizikovým sportem. Jak takové dluhopisy ale rozlišit?

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama