Apogeo
Reklama

Zaměstnanců, kteří si vydělají ročně milion korun, přibývá

19.01.2018, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Zaměstnanců, kteří si vydělají ročně milion korun, přibývá

Celkový roční výdělek přesahující milion korun je metou, kterou letos překonají pracovníci různých profesí.

Na dříve magickou hranici vyhrazenou jen hrstce nejlépe placených zaměstnanců dosáhne stále více lidí.
Nejvyšší mzdy pobírají nejčastěji členové vrcholového managementu velkých a úspěšných firem. Jejich výdělky spolu s bonusy dosahují i podstatně vyšších částek, než je milion korun ročně.
Stále častěji však na celkovou roční hrubou mzdu překonávající milion korun dosáhnou pracovníci na pozicích ve středním managementu. „Milion si mohou vydělat i lidé mimo řídící funkce, jako jsou vysoce cenění specialisté. Jedná se například o IT vývojáře a programátory,“ říká Tomáš Surka, výkonný ředitel personálně-poradenské společnosti McROY pro střední a východní Evropu.
Milionovou roční mzdu mohou letos očekávat také odborníci v řízení a plánování výroby, v logistice, nákupu a inženýrství. Na takto vysoký plat ale mohou dosáhnout i úspěšní obchodníci nebo oblastní manažeři. Milion vydělávají dobří advokáti, špičkoví lékaři i různí projektoví manažeři napříč obory. Pod milion se nedostanou mimo jiné ani zkušení odborníci na finančních pozicích.
Na výšku platu má vliv také region, kde pracovník žije. Například zkušený pracovník zodpovědný za firemní finance vydělá v Praze za rok více než milion korun, ale v menší obci daleko od krajského města může být jeho příjem poloviční. U obchodníků nebo v případě vedoucích týmů není vysoký plat fixní, ale díky dosaženým výsledkům se spolu s prémiemi mohou dostat přes milionovou hranici.
Milionový plat mohou očekávat zaměstnanci s bohatými zkušenostmi. „Lidé obvykle bývají pracovně na svém kariérním vrcholu, když je jim okolo padesáti let. V tomto věku lze také očekávat nejvyšší příjem,“ uvádí Tomáš Surka, výkonný ředitel personálně-poradenské společnosti McROY pro střední a východní Evropu.
A jak si dosažení vysoké příjmové hranice naplánovat? Kdo chce hodně vydělávat, neobejde se bez zkušeností ve svém oboru, musí si umět naplánovat svou kariérní dráhu, pracovat na ní, neustále rozšiřovat své vzdělání a sbírat zkušenosti. Stranou nesmí zůstat ani cizí jazyky. „Velmi důležitým faktorem je také schopnost navazovat vztahy a umět své schopnosti správně prodat,“ uzavírá Tomáš Surka.
Tisková zpráva personálně-poradenské společnosti McROY


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
Reklama