e-news.cz - kurzy
Reklama

Podnikatelé diskutovali o podnikání v Praze a středních Čechách

17.02.2018, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Podnikatelé diskutovali o podnikání v Praze a středních Čechách

Na Regionálním setkání pro významné podnikatelské subjekty a podnikatele ze středních Čech a Prahy, připraveném sdružením CZECH TOP 100, se

sešlo na sto třicet zástupců firem i jednotlivých podnikatelů z obou krajů. Hostitelem setkání byl prodejce zánovních automobilů Mototechna, který patří do skupiny AAA AUTO. Jelikož v regionu středních Čech a Prahy sídlí nejvýznamnější zástupci oboru automotive, byla hlavním tématem mobilita firem.
Mezi hlavními řečníky byli vedoucí katedry podnikání VŠE Jitka Srpová, provozní ředitel AAA AUTO Petr Vaněček, výkonný ředitel inovační laboratoře AuresLab Stanislav Gálik, manažerka Vendula Čechová z PwC Česká republika, manažer Jan Skalický z UniCredit Leasing CZ, manažerka Expense Reduction Analysts Jitka Kulhánková, produktová manažerka Bisnode Česká republika Jana Kaňovská, předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda nebo závodník Rallye Dakar, držitel ocenění Fair Play a ambasador značky Mototechna Lukáš Kvapil. Akci zahájil a moderoval předseda sdružení CZECH TOP 100 Jan Struž.
Provozní ředitel AAA AUTO Petr Vaněček na údajích o objemu ročně zobchodovaných ojetých vozů na tuzemském trhu demonstroval ekonomický potenciál celého sektoru. „Chceme uvést do povědomí laické i podnikatelské veřejnosti sektor ojetých vozů jako důležitý ekonomický faktor, ekonomickou sílu, významného zaměstnavatele a partnera pro B2B. Naše společnost měla v roce 2016 obrat více než třináct miliard korun a zaměstnává přes dva tisíce lidí, kteří ročně v regionu střední Evropy prodají na 75 tisíc vozů. Každoroční výsledky žebříčku CZECH TOP 100 ukazují, že s těmito výsledky patříme do první padesátky největších firem v České republice,“ uvedl Vaněček.
Stanislav Gálik, výkonný ředitel inovační laboratoře AuresLab, která se specializuje na inovace v rámci značky Mototechna, přiblížil situaci na trhu zánovních automobilů. Celkem loni prodejci na trhu v České republice nabídli 79 583 zánovních automobilů ve stáří do dvou let. Jejich nabídka se tak meziročně zvýšila na celém trhu o 1,8 procenta. „Jen za rok 2017 si lidé z Mototechny odvezli o 11 procent více aut než v roce 2016. Neprodáváme pouze automobily, ale chceme být zákazníky vnímáni také jako softwarová a technologická firma, která je vždy o krok dopředu před zbytkem trhu. Chceme přinášet technologické a digitální inovace, které zabezpečí jednoduchý, rychlý a pohodlný nákup automobilu,“ prozradil Gálik.
Manažer pro klíčové zákazníky v UniCredit Leasing CZ Jan Skalický přiblížil vývoj a trendy v leasingu osobních vozů v ČR a zaměřil se na výhody a specifika jednotlivých finančních produktů: „Sdílená ekonomika přináší postupně změny v přístupu k pořízení soukromého či firemního vozidla. Klienti vnímají auto spíše jako službu než jako majetek a chtějí si místo starostí spojených s vlastnictvím vozidla a jeho údržbou užívat bezstarostný pocit z jízdy.“
Společnost Bisnode Česká republika představila novinky ve svých řešeních pro prověřování obchodních partnerů a efektivitu obchodních vazeb. Jak říká její Sales Manager Zdeněk Honek: „Efektivita, rychlost a digitalizace jsou v dnešní době často skloňovanými výrazy. My našim zákazníkům pomáháme identifikovat rizikové obchodní partnery, se kterými se nevyplatí spolupracovat, a tím je chráníme před potenciálními pohledávkami. Stejně tak, díky pokročilým nástrojům, dokážeme pro naše klienty vyhledávat nové obchodní příležitosti v České republice, na Slovensku, ale i na druhém konci světa.“
Na akci krátce vystoupil předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda a dále ambasador značky Mototechna, dakarský závodník a držitel ocenění Fair Play Lukáš Kvapil, který s minimálně upravenými vozy z Mototechny vyrazil jako člen mediálního týmu na Rallye Dakar 2018. Všichni hosté se na závěr mohli projet v luxusních vozech z Mototechny jako Porsche Panamera, Range Rover či kupé Mercedes-Benz GLE nebo společně fandit českému hokejovému reprezentačnímu týmu při prvním zápasu s Koreou na Zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu.
Současná Mototechna prošla zásadní obnovou a je moderní společností, která svou nabídkou uspokojí nejnáročnější zákazníky. Za více než pět let prodala již na 40 tisíc automobilů nejžádanějších značek a modelů. Specializuje se především na prodej kvalitních, minimálně užívaných vozů a má za cíl poskytnout motoristům kompletní servis. Mototechna získala v soutěži 100 obdivovaných firem České republiky ocenění za úspěšné vzkříšení značky. Dle výzkumu nostalgických značek, který zveřejnila společnost MÉDEA RESEARCH v roce 2017, je Mototechna celkově čtvrtou nejznámější „retro“ značkou u nás s 89procentní znalostí, 87procent populace ji vnímá jako tradiční českou značku a téměř 60 procent ji považuje za velice důvěryhodnou. To podle výzkumu koresponduje s šedesátiprocentní zkušeností populace se značkou, která je vesměs velmi pozitivní.
TZ Mototechna


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama