Apogeo
Reklama

Veolii Energie ČR stoupla v mrazech spotřeba paliva o čtvrtinu

03.03.2018, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Veolii Energie ČR stoupla v mrazech spotřeba paliva o čtvrtinu

Teplárny a elektrárny ze skupiny Veolia Energie ČR nezaznamenaly žádné komplikace v důsledku několikadenních vysokých mrazů.

Dodávky tepla do domácností, úřadů, škol, nemocnic a řady firem jsou plynulé a řízené podle aktuálních potřeb, respektive klimatických podmínek na jednotlivých místech.
Výrobní technologie i rozvody skupiny Veolia Energie ČR zvládají vysoké mrazy bez problémů i díky dobré přípravě, opravám a investicím během letních měsíců. Shodli se na tom ředitelé všech tří regionů společnosti Veolia Energie ČR (Severní Morava, Střední Morava, Čechy).
Spotřeba paliva v souvislosti s velkými mrazy vzrostla v těchto dnech zhruba o 25 procent oproti začátku února. „Paliva máme dostatek, dodávky uhlí z OKD jsou pravidelné a v požadovaných objemech,“ ubezpečil technický ředitel Marcel Vrátný. V případě, že je palivo pro kotle zmrzlé, upraví se jeho teplota ve speciálním rozmrazovacím tunelu.
„Neregistrujeme ani žádné zvýšení počtu poruch na rozvodech nebo výjezdů našich pracovníků, ale máme připraven dostatečný počet zaměstnanců různých profesí v pohotovosti, pokud by si to situace vyžadovala,“ doplnil Martin Adamiec, výrobní náměstek ředitele největšího regionu, Severní Morava, Veolia Energie ČR. Stav sítí a jejich provoz sledují 24 hodin denně pracovníci dispečinků, kteří dokážou okamžitě reagovat na danou situaci.
Na výrobě tepla, elektřiny a chladu se ve skupině Veolia Energie ČR podílí 1 970 kotlů, 17 parních turbín, 13 kogeneračních jednotek a 10 točivých redukcí. Veolia Energie ČR a její dceřiné společnosti dodávají dálkové teplo do 325 tisíc domácností v Moravskoslezském, Olomouckém, Středočeském a Karlovarském kraji, v Praze a na dalších místech. Hlavním palivem ve skupině je černé a hnědé uhlí, které je doplněno plynem a stále výrazněji také biomasou.
TZ Veolia Energy ČR


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama