e-news.cz - kurzy
Reklama

Velikonoce tráví Češi na cestách. Zájem je o hory i cesty za teplem

01.04.2018, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Velikonoce tráví Češi na cestách. Zájem je o hory i cesty za teplem

Mnoho Čechů si již zvyklo trávit Velikonoce na horách nebo u moře.

Tento trend ještě posiluje od roku 2016, odkdy je volno i na Velký pátek, a tedy celé čtyři dny. Vyplývá to z informací CK Neckermann a Yachting.com.
Lyžaři již tradičně využívají velikonoční svátky pro rozloučení se se sněhem a pro poslední lyžování. „I když v Čechách už začíná sněhu ubývat, Alpy nabízejí stále vynikající podmínky. Nejvíce českých lyžařů o Velikonocích směřuje do Itálie a Rakouska. Celkově jsme oproti loňským Velikonocům zaznamenali 84procentní nárůst zájmu o lyžařské pobyty,“ informuje Lucie Sáblíková z CK Neckermann.
Češi Velikonoce také rádi tráví ve velkých městech Evropy. „Letos je velký zájem například o eurovíkendy v Paříži a ve španělských metropolích Madridu a Barceloně, kde je již na přelomu března a dubna krásné, teplé počasí. Stabilní zájem mají čeští cestovatelé také o exotické dovolené – na Velikonoce vede Dominikánská republika a Thajsko, z bližších destinací pak Egypt a Kanárské ostrovy,“ dodává Sáblíková z CK Neckermann.
Velikonoce jsou ne nadarmo nazývány svátky jara. Většina Čechů již netrpělivě vyhlíží slunečné dny a neváhá za nimi ani cestovat. „Na poptávce je evidentní, že se Češi již nemohou dočkat léta. V období velikonočního volna sledujeme výrazný nárůst prodejů, a to až o třicet procent,“ říká Tomáš Vondráček, CEO společnosti Yachting.com, jednoho z největších pronajímatelů lodí na světě. „Největší zájem je o lodě v Chorvatsku a Itálii. Jedná se totiž o tradičně nejoblíbenější destinace pro plavbu a také jsou nejblíže, takže se vyplatí i pro kratší pobyt,“ dodává Vondráček z Yachting.com.
O CK Neckermann
Cestovní kancelář Neckermann, součást skupiny Thomas Cook, nejstarší cestovní kanceláře na světě, působí na českém trhu již deset let. Kromě šesti vlastních poboček v Brně, Olomouci, Plzni a Praze (3×) má zájezdy CK Neckermann v nabídce více než 800 cestovních agentur na území České republiky. Specializuje se na pobyty v Bulharsku a Turecku, ale nabízí zájezdy i do dalších oblíbených destinací, jako jsou Řecko, Chorvatsko, Rakousko atd. Pro rok 2018 rozšiřuje svou nabídku o Portugalsko a Sardinii.
CK Neckermann má řadu speciálních nabídek pro rodiny, pro single s dítětem, pro seniory nebo dvojice. Nabízí například stále žádanější pobyty pouze pro dospělé v hotelových řetězcích Sunprime nebo zážitkovou dovolenou ve zcela novém hotelovém konceptu Casa Cook. K dispozici má letecké zájezdy i zájezdy s vlastní dopravou. Díky široké nabídce si vybere opravdu každý klient. Více informací naleznete na webu www.ckn.cz.
O Yachting.com
Česká společnost Yachting.com s.r.o, donedávna působící ještě pod hlavičkou ZINDULKA s.r.o., je předním světovým zprostředkovatelem lodí. Zákazníci mohou aktuálně vybírat z více než 15 tisíc lodí po celém světě od Chorvatska, Řecka a Itálie přes Karibik, Thajsko, Maledivy, Seychely až třeba po Francouzkou Polynésii. Současné roční tržby společnosti se pohybují kolem 156 milionů korun, cílem je navýšit je do tří let k hranici půl miliardy. Společnost koupila na přelomu roku jednu z nejprestižnějších a nejdražších internetových domén, Yachting.com. Cílem společnosti je stát se do tří let globálním lídrem v oblasti zprostředkování pronájmu lodí. Již nyní se pohybuje Yachting.com z pohledu počtu nabízených lodí i realizovaných pronájmů okolo pátého místa v celosvětovém měřítku.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama