e-news.cz - kurzy
Reklama

U českých maminek nejrychleji stoupá zájem o vozy MPV

13.05.2018, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
U českých maminek nejrychleji stoupá zájem o vozy MPV

Ženy, které mají ve vozech malé ratolesti, dávají přednost praktičnosti a hlavně bezpečnosti před komfortem a stylem.

V AAA AUTO tvoří ženy téměř třicet procent zákazníků a z nich téměř polovina tvoří specifickou skupinu „matky“.
Podle nejnovějších statistik AAA AUTO, zveřejněné u příležitosti Dne matek, který letos připadá na dnešní neděli (13.5.), se v populaci maminek – řidiček těší největší oblibě benzinové automobily s manuální převodovkou v provedení kombi, MPV a SUV. Jedním z nejdůležitějších faktorů při výběru novějšího vozu u žen s malými dětmi je průměrná spotřeba a velikost kufru. Podle statistik AAA AUTO české ženy preferují benzinové motory (55 procent) a jen pomalu přichází na chuť západnímu trendu automatických převodovek. „Auta s manuální převodovkou tvoří 88 procent prodaných vozů právě maminkám, přesto v letošním roce evidujeme rostoucí zájem o automaty vyšším tempem než v předešlých letech,“ uvádí Karolína Topolová, generální ředitelka mezinárodní sítě autocenter AAA AUTO a dodává: „V případě typu karoserie u zákaznic obecně vládne hatchback (36 procent). Nicméně, tento trend slábne a nejvýrazněji u žen s dětmi roste zájem o vozy MPV, kterých jsme v letošním roce prodali již o 37 procent více než vloni ve stejném období. Maminky kladou mnohem větší důraz na celkovou bezpečnost a bytelnost vozu a také roste počet rodin s více než dvěma dětmi. Sama z pohledu matky čtyřleté holčičky a aktivní řidičky preferuji větší bezpečné vozy s dobrým výhledem a velkým úložným prostorem.“
České maminky potkáte na silnicích nejčastěji ve vozech značky Škoda, Volkswagen a Ford. Nejoblíbenějšími modely jsou v případě kombi Škoda Octavia a Fabia a Volkswagen Passat. V případě MPV pak vedou Škoda Roomster a Volkswagen Touran a Sharan. Z SUV vedou Hyundai ix35, Kia Sportage a Škoda Yeti. Nejčastěji jsou vozy šedé, bílé a černé.
Nejprodávanější modely rodinných vozů ženám za první 4 měsíce roku 2018:

  1. Škoda Octavia
  2. Škoda Fabia
  3. Volkswagen Passat
  4. Hyundai i30
  5. Ford Mondeo
  6. Kia Ceed
  7. Škoda Roomster
  8. Ford Focus
  9. Volkswagen Touran
  10. Hyundai ix35

Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

V Praze se na konferenci FinTech Roadmap´24 opět sejdou největší osobnosti česko-slovenské FinTech scény

18.04.2024, Autor: red

Prostory Václavák 22 v Praze budou ve čtvrtek 16. května hostit největší české a slovenské experty v oblasti finančních technologií. V rámci třetího ročníku businessové konference FinTech Roadmap´24 se na jednom místě potkají zakladatelé, C-level a nadšení zaměstnanci FinTechů, zástupci technologicky zaměřených bank i řada start-upistů.

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama