e-news.cz - kurzy
Reklama

Odborníci nemusejí z regionů odcházet do Prahy a Brna

26.07.2018, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Odborníci nemusejí z regionů odcházet do Prahy a Brna

Ústecký kraj si jen málokdo spojuje s progresivními IT firmami.

Velký hlad po IT odbornících ale přiměl firmy vybočit ze zajetých kolejí a hledat jiné způsoby, jak oslovit potenciální posily. Příkladem může být pražská společnost MIBCON, která již třetím rokem provozuje úspěšné vývojové centrum v Děčíně.
Vývojové centrum „mib:lab“ v Děčíně spolupracuje především s absolventy a studenty technických škol, zejména ČVUT, která zde má dvě fakulty – Fakultu dopravní a Fakultu jadernou a fyzikálně inženýrskou. Lidem, kteří mají zájem naučit se nejmodernější technologie, nabízí možnost vzdělávat se a posléze se zapojit do práce na projektech pod vedením zkušených specialistů.
Společnost MIBCON také v minulých dnech podepsala spolupráci s Univerzitou Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, kde se kromě přednáškové činnosti budou odborníci z MIBCONu podílet i na vedení bakalářských prací.
Naši absolventi jsou opravdu žádaní – v regionu i mimo něj. Velmi nás těší, že se nám v Děčíně podařilo obnovit inženýrské studium, takže studenti neodcházejí za vyšším vzděláním jinam a je větší šance, že v regionu zůstanou,“ podotkl k tomu emeritní rektor ČVUT Petr Konvalinka.
V Děčíně skvěle funguje spolupráce s městem i s krajem, s Hospodářskou komorou, i s některými společnostmi, a tak společně přispíváme na poli vzdělání k revitalizaci tohoto regionu. Spolupracujeme i se středními školami, kde aktivně podporujeme zájem studentů o technické obory,“ dodává Petr Konvalinka.
Lidé, kteří vývojovým centrem „mib:lab“ v Děčíně prošli, se již zapojili do několika projektů. Šlo například o nová ICT řešení pro řízení projektů a lidských zdrojů, nebo systém pro řízení smluv. „Jedná se o zcela jedinečné a uživatelsky dostupné systémy pro zjednodušení obsluhy základních procesů v řízení projektů a smluv,“ říká Jan Holík, šéf strategie MIBCON, který se narodil v Děčíně. „Systémy disponují novou koncepcí, službami a nejnovějšími špičkovými technologiemi. V souvislosti s konkrétními projekty vznikají i nová pracovní místa,“ dodává Holík.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama