Apogeo
Reklama

Počty služebních cest se nezvyšují díky videokonferencím

19.08.2018, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Počty služebních cest se nezvyšují díky videokonferencím

Dobrá kondice České republiky a její ekonomický růst není kopírován zvyšováním počtu služebních cest.

V minulém roce došlo dle Českého statistického úřadu dokonce k jejich meziročnímu poklesu o čtyři procenta. Dle expertů nákladné cesty zčásti nahrazují technologie a ČR se tak přibližuje evropskému standardu.
Osobní kontakt technologie nenahradí, ale ne na každé jednání je třeba cestovat. „Nákladných služebních cest ubývá. Stále více firem je nahrazuje využitím nejrůznějších technologií a videokonferencí. Ušetří tak nejen přímé náklady na cestování a ubytování, ale především nákladný čas zaměstnanců z vrcholového managementu firmy, kteří do zahraničí cestují nejčastěji,“ říká Andrej Hronec, zástupce Lifesize v ČR.
Podle Českého statistického úřadu vloni manažeři a obchodníci vyrazili na 1,402 milionu služebních cest, předloni jich bylo 1,459 milionu. Pokles tedy představuje čtyři procenta objemu, což je 57 tisíc služebních cest.
O pořízení vybavení pro videokonference uvažuje podle průzkumu společnosti Audiopro každá třetí firma v ČR a mezi zájemci narůstá počet středních a malých firem. Pro ně může tento způsob komunikace přinést i další příležitost – řada velkých firem videokonferenční řešení využívá a požaduje po svých dodavatelích také takový způsob spolupráce a komunikace. To představuje pro menší firmy možnost odlišit se a získat tak konkurenční výhodu.
Pokud firma investuje do videokonference účelně, mohou se jí vložené prostředky vrátit i během několika měsíců. V dnešní době již platí, že i videokonference se dá „ušít na míru“ potřebám a velikosti jakékoli firmy, bez nutnosti vlastního IT zázemí.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

V Praze se na konferenci FinTech Roadmap´24 opět sejdou největší osobnosti česko-slovenské FinTech scény

18.04.2024, Autor: red

Prostory Václavák 22 v Praze budou ve čtvrtek 16. května hostit největší české a slovenské experty v oblasti finančních technologií. V rámci třetího ročníku businessové konference FinTech Roadmap´24 se na jednom místě potkají zakladatelé, C-level a nadšení zaměstnanci FinTechů, zástupci technologicky zaměřených bank i řada start-upistů.

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama