e-news.cz - kurzy
Reklama

Skupina Arca koupila akcie Facebooku za jeden a půl miliardy

12.08.2018, Autor: Petr Vrabec

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Skupina Arca koupila akcie Facebooku za jeden a půl miliardy

Česko-slovenská finanční skupina Arca Capital koupila akcie americké internetové společnosti Facebook v hodnotě 1,5 miliardy korun.

Firma k nákupu využila jejich nedávný propad na akciových trzích v USA. Informoval o tom dnes server E15.cz.
Akcie největší sociální sítě na světě koncem července po zveřejnění jejích hospodářských výsledků a výhledu klesly během jednoho dne o 19 procent. Tržní hodnota firmy se tak snížila zhruba o 120 miliard dolarů (2,6 bilionu korun) a Facebook se současně stal prvním podnikem v historii amerického akciového trhu, jehož tržní hodnota se během jednoho den propadla o více než 100 miliard dolarů.
Nakoupili jsme akcie Facebooku za 1,5 miliardy korun, když došlo k propadu na trzích,“ řekl serveru spolumajitel skupiny Pavol Krúpa, který věří v budoucnost sociální sítě. Podle něj byl propad akcií Facebooku přehnanou reakcí na známé skutečnosti a Arca Capital na investici už nyní vydělává v průměru okolo deseti dolarů za akcii.
Podle serveru investiční skupina nakupovala akcie Facebooku během rekordního propadu a i pár dní po něm.
Tržby Facebooku se v letošním druhém čtvrtletí meziročně zvýšily o 42 procent na 13,23 miliardy dolarů. Zaostaly tak za očekáváním analytiků, kteří je odhadovali na 13,36 miliardy dolarů. Tempo jejich růstu navíc bylo nejpomalejší za téměř tři roky. Růst tržeb rovněž zaostal za růstem nákladů. Podle analytiků byly čtvrtletní výsledky první známkou toho, že na firmu mají negativní vliv nová evropská pravidla pro ochranu osobních údajů a skandály kolem nakládání s údaji uživatelů. Čtvrtletní zisk podniku vzrostl o 31 procent na 5,1 miliardy dolarů.
Arca Capital směřuje svou činnost na správu aktiv, energetiku a hledání obchodních příležitostí. Skupina působí hlavně ve střední a východní Evropě, zastoupení má v Bratislavě, Praze, Londýně a v Kyjevě. Majoritním vlastníkem byl dříve Krúpa. Od poloviny loňského prosince má Krúpa spolu s Rastislavem Veličem a Peterem Krištofovičem rovnocenný podíl 30 procent. Zbývající desetinu vlastní Henrich Kiš.
ČTK


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Minulá výkonost negarantuje budoucí zisky

30.12.2023, Autor: Jan Mareš

Už jsou to dva roky, kdy jsem se letmo dotkl tématu SPAC, tedy veřejně obchodovaných akvizičních vehiklů. V té době zažívaly období propadu, ale tak to již chodí - minimálně od doby „Tulipánové horečky“ v 17. století.

Nastává éra dluhopisů?

20.10.2023, Autor: Z blogosféry

Dluhopisy jakožto třída aktiv jsou obecně považovány za konzervativní a bezpečnou investici.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

Další snižování státního důchodu. Vyplatí se raději investovat?

25.09.2023, Autor: Z blogosféry

Důchod nás jednou čeká všechny, ale na stát bychom se rozhodně spoléhat neměli. Státní důchod se bude v poměru k průměrným mzdám stále snižovat. Kolik peněz budu na důchod potřebovat? Kolik mám dávat pravidelně stranou? A pomohou mi v tom nějaké finanční produkty?

Objem korporátních dluhopisů se v červnu propadl, výnosy však vzrostly

06.09.2023, Autor: Z blogosféry

V červnu 2023 vydaly firmy korporátní dluhopisy za 3 miliardy Kč, průměrná splatnost emisí představovala 3,8 roku a vážený průměr výnosů 8,8 %. Zatímco objem emisí se ve srovnání s předchozím rekordním měsícem výrazně snížil, výnosy dluhopisů vzrostly.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

V dubnu vydaly firmy dluhopisy v objemu téměř 8 miliard Kč, nejvíce za tři čtvrtletí

02.07.2023, Autor: Z blogosféry

Objem firemních dluhopisů, vydaných v dubnu 2023, se přiblížil 8 miliardám korun, což je výrazně více než v předcházejících měsících a nejvíce od července 2022. Jejich průměrný výnos dosahoval 8,1 %, což je o něco méně než v březnu, průměrná doba splatnosti se naopak prodloužila na 3,9 roku a mírně překonala celoroční průměr. Vyplývá to z údajů Srovnávače dluhopisů, který provozuje Dluhopisomat.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

Je každý dluhopis bezpečnou investicí?

29.05.2023, Autor: Z blogosféry

Velká část investorů má dluhopisy za investice s malým rizikem. Nejen, že se to často říká, ale někdy tomu tak opravdu je. Pozor ovšem na to, že investice do dluhopisů může být i poměrně rizikovým sportem. Jak takové dluhopisy ale rozlišit?

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama