e-news.cz - kurzy
Reklama

Antimonopolní úřad řeší prodej Stuchlíkova Fincentra Švýcarům

25.09.2018, Autor: Petr Vrabec

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Antimonopolní úřad řeší prodej Stuchlíkova Fincentra Švýcarům

Úřad na ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) se začal ve zjednodušeném řízení zabývat spojením finanční společnosti Fincentrum se švýcarskou skupinou Swiss

Life. Vyplývá to z oznámení zveřejněného na stránkách úřadu.

Swiss Life se nákupem Fincentra stane lídrem na trhu nezávislého finančního poradenství v Česku a na Slovensku. Jak obě společnosti dříve oznámily, ponechají své zavedené značky, obchodní strukturu a portfolio služeb.
Smluvní strany se dohodly, že cena transakce nebude zveřejněna, analytici ji dříve odhadli na miliardu korun. Zakladatel, spolumajitel a ředitel Fincentra Petr Stuchlík je jedničkou kandidátky hnutí ANO do říjnových komunálních voleb v Praze, ve firmě ale hodlá bez ohledu na výsledek voleb skončit. Skupina Fincentrum byla založena v roce 2000, v současnosti má v Česku a na Slovensku více než dva apůl tisíce poradců a její obrat přesahuje 1,6 miliardy korun.
Aktivity společnosti Fincentrum doplňují nabídku služeb Swiss Life Select. Jsme přesvědčeni, že společně budeme schopni lépe využít dodatečného tržního potenciálu,“ uvedl dříve předseda dozorčí rady Swiss Life Select CZ a člen představenstva Swiss Life Group Nils Frowein.
Swiss Life je přední evropskou finanční skupinou působící ve správě privátních i korporátních financí, řízení rizik a zajištění penze. Klíčovými trhy skupiny jsou Švýcarsko, Francie a Německo. Swiss Life Holding Ltd se sídlem v Curychu byl založen v roce 1857 jako Schweizerische Rentenanstalt. Akcie firmy jsou kótovány na burze SIX Swiss Exchange. Skupina má přibližně osm tisíc zaměstnanců a zhruba pět tisíc certifikovaných finančních poradců.
ČTK


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Minulá výkonost negarantuje budoucí zisky

30.12.2023, Autor: Jan Mareš

Už jsou to dva roky, kdy jsem se letmo dotkl tématu SPAC, tedy veřejně obchodovaných akvizičních vehiklů. V té době zažívaly období propadu, ale tak to již chodí - minimálně od doby „Tulipánové horečky“ v 17. století.

Nastává éra dluhopisů?

20.10.2023, Autor: Z blogosféry

Dluhopisy jakožto třída aktiv jsou obecně považovány za konzervativní a bezpečnou investici.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
Reklama

Další snižování státního důchodu. Vyplatí se raději investovat?

25.09.2023, Autor: Z blogosféry

Důchod nás jednou čeká všechny, ale na stát bychom se rozhodně spoléhat neměli. Státní důchod se bude v poměru k průměrným mzdám stále snižovat. Kolik peněz budu na důchod potřebovat? Kolik mám dávat pravidelně stranou? A pomohou mi v tom nějaké finanční produkty?

Objem korporátních dluhopisů se v červnu propadl, výnosy však vzrostly

06.09.2023, Autor: Z blogosféry

V červnu 2023 vydaly firmy korporátní dluhopisy za 3 miliardy Kč, průměrná splatnost emisí představovala 3,8 roku a vážený průměr výnosů 8,8 %. Zatímco objem emisí se ve srovnání s předchozím rekordním měsícem výrazně snížil, výnosy dluhopisů vzrostly.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

V dubnu vydaly firmy dluhopisy v objemu téměř 8 miliard Kč, nejvíce za tři čtvrtletí

02.07.2023, Autor: Z blogosféry

Objem firemních dluhopisů, vydaných v dubnu 2023, se přiblížil 8 miliardám korun, což je výrazně více než v předcházejících měsících a nejvíce od července 2022. Jejich průměrný výnos dosahoval 8,1 %, což je o něco méně než v březnu, průměrná doba splatnosti se naopak prodloužila na 3,9 roku a mírně překonala celoroční průměr. Vyplývá to z údajů Srovnávače dluhopisů, který provozuje Dluhopisomat.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama

Je každý dluhopis bezpečnou investicí?

29.05.2023, Autor: Z blogosféry

Velká část investorů má dluhopisy za investice s malým rizikem. Nejen, že se to často říká, ale někdy tomu tak opravdu je. Pozor ovšem na to, že investice do dluhopisů může být i poměrně rizikovým sportem. Jak takové dluhopisy ale rozlišit?

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama