e-news.cz - kurzy
Reklama

Malé vozy jdou na dračku, prodalo se jich rekordní množství

22.09.2018, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Malé vozy jdou na dračku, prodalo se jich rekordní množství

Prodeje ojetých Fabií, Hyundaiů iX20, i20, VW Polo a dalších aut kategorie malých vozů v síti AAA AUTO jsou nejvyšší

za posledních pět let. Přestože poslední roky roste nejvyšší tempem poptávka po větších vozech jako MPV, kombi nebo SUV, v srpnu a září v AAA AUTO rapidně vzrostl zájem také o malé vozy.
Prodalo je jich nejvíce za posledních pět let. Zákazníci jsou do malého vozu ochotni investovat v průměru 161 tisíc korun a rádi si připlatí za výbavu. Vyplynulo to ze statistik prodejce AAA AUTO za posledních 50 dní.
V síti autocenter největšího prodejce ojetých automobilů se v letošním roce prodalo již téměř 12 tisíc malých vozů s průměrnou cenou 161 tisíc korun. Největší zájem je ale od začátku srpna. Za posledních padesát dnů se prodalo dva a půl tisíce malých aut, nejčastěji ve verzi hatchback. „Konec léta a začátek podzimu je vždy spojen se začátkem školního roku, kdy obzvláště mladí lidé a studenti řeší potřebu automobilu. Většina z nich neprahne po větších autech, ale spíše sahají po menších vozech s nezbytným komfortem jako je například klimatizace či propojení s telefonem pro poslech hudby a handsfree volání. Za nižší cenu si tak mohou pořídit auto s výkonnějším motorem a slušnou výbavou,“ uvedla generální ředitelka mezinárodní sítě autocenter AAA AUTO Karolína Topolová a doplnila: „Letošní rok poptávka po automobilech ještě zesílila díky půjčkám dostupným i pro mladou generaci. Od srpna jsme v průměru prodali o devět procent více těchto vozů než průměrně ve stejné době v předchozích pěti letech.“
Malé vozy, o které je mezi ojetinami největší zájem, jsou nejčastěji značky Škoda, Hyundai nebo Volkswagen. Nejoblíbenějším modelem je Škoda Fabia následovaná Hyundaiem ix20 a i20. Čtyři pětiny těchto aut mají benzinový motor. „Tím se malé vozy liší od celkového poměru paliv, který i přes aféru dieselgate zůstává víceméně vyrovnaný,“ poznamenala Karolína Topolová.
Pouze jedno procento malých aut jsou čtyřkolky a z 93 procent jde o verzi v manuálu. Významně roste poptávka po komfortní výbavě, kdy je manuální klimatizace minimální základ a nezbytností se začíná stávat i USB a bluetooth připojení. Nejoblíbenějšími barvami jsou stříbrošedá, červená a modrá.
Nejprodávanější malé vozy v AAA AUTO

Rok 2017 Rok 2018
1 Škoda Fabia Škoda Fabia
2 Hyundai i20 Hyundai ix20
3 VW Polo Hyundai i20
4 Hyundai ix20 VW Polo
5 Renault Thalia Ford Fiesta
6 Opel Corsa Renault Thalia
7 Toyota Yaris Toyota Yaris
8 Ford Fiesta Renault Clio
9 Citroën C3 Citroën C3
10 Renault Clio Opel Corsa


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

V Praze se na konferenci FinTech Roadmap´24 opět sejdou největší osobnosti česko-slovenské FinTech scény

18.04.2024, Autor: red

Prostory Václavák 22 v Praze budou ve čtvrtek 16. května hostit největší české a slovenské experty v oblasti finančních technologií. V rámci třetího ročníku businessové konference FinTech Roadmap´24 se na jednom místě potkají zakladatelé, C-level a nadšení zaměstnanci FinTechů, zástupci technologicky zaměřených bank i řada start-upistů.

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama