e-news.cz - kurzy
Reklama

Pozornost hackerů se přesunuje do oblasti mobilních telefonů

18.09.2018, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Pozornost hackerů se přesunuje do oblasti mobilních telefonů

Hacking mobilních zařízení je stále větším ohrožením pro jednotlivce i firmy.

Centrum pozornosti útočníků se sem přesunuje jednak proto, že tyto systémy jsou zranitelnější, jednak proto, že uživatelé na rozdíl od počítačů většinou nevnímají potřebu mobilní zařízení nějak zabezpečit. Jejich ochrana je proto velkou výzvou pro ty, kteří zajišťují bezpečnost podnikových IT systémů a dat, jak se shodují odborníci na konferenci HackerFest 2018.
Mobilní telefony se často využívají současně k soukromým i pracovním účelům (tedy v režimu BYOD). Řada firem vůbec nehlídá, nakolik jsou tato zařízení používaná i pro vstup do firemních emailových systémů a jak jsou zabezpečená pro sdílení důležitých dokumentů. Přitom potřeba rychle reagovat kdykoli a odkudkoli vede lidi k tomu, že část pracovní agendy řeší právě prostřednictvím chytrých telefonů. Neuvědomují si ale často, jak zranitelná jsou tato zařízení.
Poučenější uživatelé systému Android vědí, že by při instalaci programů i z prověřených zdrojů měli být ostražití a dávat pozor na to, co vše chce instalovaný program zpřístupnit,“ říká Roman Kümmel, odborník na bezpečnost přednášející na HackerFestu. „Ale sám systém Android obsahuje několik zcela legitimních vlastností, které mohou být zneužity k odposlechu konverzace vedené přes mikrofon, odesílání SMS nebo provádění dalších nekalých činností.“
Přednášky a prezentace předních odborníků na IT bezpečnost a etický hacking od nás i ze zahraničí jsou v letošním ročníku také zaměřeny například na to, jak lze využívat nedokonalostí malware pro návrh efektivní obrany proti němu, poodhalí i informace o metodách a nástrojích, které používají vládou sponzorované hackerské skupiny. Přednášky doplňují reálné ukázky hackerských technik i metod ochrany.
Počítačová škola GOPAS je největším poskytovatelem školení v oblasti informačních technologií na českém i slovenském trhu. Ročně absolvuje odborné kurzy téměř 30 tisíc studentů, z nichž většinu tvoří specialisté IT. I přesto, že působí na poměrně malém trhu, patří GOPAS k jedněm z největších poskytovatelů IT školení v Evropě.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

V Praze se na konferenci FinTech Roadmap´24 opět sejdou největší osobnosti česko-slovenské FinTech scény

18.04.2024, Autor: red

Prostory Václavák 22 v Praze budou ve čtvrtek 16. května hostit největší české a slovenské experty v oblasti finančních technologií. V rámci třetího ročníku businessové konference FinTech Roadmap´24 se na jednom místě potkají zakladatelé, C-level a nadšení zaměstnanci FinTechů, zástupci technologicky zaměřených bank i řada start-upistů.

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama