e-news.cz - kurzy
Reklama

Firmy se zbytečně bojí práce z domova. Stačí nástroj kontroly

21.01.2019, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Firmy se zbytečně bojí práce z domova. Stačí nástroj kontroly

Home Office může využívat jen každý pětadvacátý Čech.

„Nízké pracovní morálce lze zabránit kvalitním online projektovým řízením,“ říká Ondřej Šťovíček, produktový ředitel společnosti Easy Software.
Pouze necelá čtyři procenta Čechů mohou využívat výhod práce z domova. Oproti zemím západní Evropy to je dvakrát až čtyřikrát méně, a Česká republika je na tom z hlediska povolování „Home Office“ podle statistiky Eurostatu také hůře než průměr Evropské unie, který činí pět procent. Hlavním důvodem je obava firem z nízké pracovní morálky zaměstnanců a udržení jejich vysoké výkonnosti. „Takové obavy jsou ale v době digitálních technologií zcela liché,“ upozorňuje Ondřej Šťovíček, produktový manažer společnosti Easy Software, dodavatele populárního nástroje pro projektové řízení Easy Project.
Pokud se zaměstnavatel obává, že umožněním práce z domova ohrozí výkonnost zaměstnance, měl by si zajistit účinnou kontrolu. Lidé, kteří využívají Home Office, nemusí nutně dodržovat konkrétní pracovní dobu, důležité jsou výsledky jejich práce,“ říká Šťovíček. Především jde o plnění termínů a odevzdávání práce v tom rozsahu, jaký stanovil zaměstnavatel. „Na to stačí sofistikované online nástroje projektového řízení, jako je náš Easy Project. Vedoucí projektu v něm nastaví základní parametry a zadává jednotlivé úkoly zaměstnancům s přesnými termíny. Systém pak jednotlivé pracovníky upozorňuje formou emailů na blížící se uzávěrky,“ vysvětluje Šťovíček.
Díky snadnému nastavení a připraveným šablonám je Easy Project vhodný pro všechna odvětví. Od IT a software přes služby a výrobu až po školství a státní sféru. V každém odvětví má mnoho úspěšných implementací od malých až po ty největší hráče. Jedná se o skvělé řešení pro malé i velké týmy nebo celou firmu. „Využije jej například i jednotlivec, pokud se pustí do tak složitého projektu, jakým je stavba nebo rekonstrukce domu,“ podotýká Ondřej Šťovíček. K úkolům je možné připojit otevřené dokumenty na sdíleném disku tak, aby lidé z týmu mohli pracovat společně. A video chaty, které ve stále větší míře nahrazují běžné „zasedačkové“ porady.
Nová verze Easy Projectu pro rok 2019 navíc nabídne tzv. Lite verzi, která umožní tento nástroj ihned používat bez zdlouhavého nastavování. Easy Software toto řešení uvede na trh letos v únoru. „Věřím, že jím přesvědčíme další české firmy, aby přešly od neefektivního řízení prostřednictvím excelových tabulek nebo lístečků k modernímu projektovému managementu,“ říká Ondřej Šťovíček. Podle loňského průzkumu společnosti TREXIMA nabízela možnost práce z domova pouze čtvrtina až třetina českých firem. Přitom jde o benefit, který adepti na zaměstnance přímo vyžadují. Proč se tedy zbavovat konkurenční výhody a odmítat Home Office, když je po něm taková poptávka?
O výhodách Home Office a účinných prostředcích kontroly zaměstnanců si můžete přečíst i na blogu Easy Projectu.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama