e-news.cz - kurzy
Reklama

O zdravé a šetrné bydlení je zájem. JRD spolupracuje s ČVUT

17.02.2019, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
O zdravé a šetrné bydlení je zájem. JRD spolupracuje s ČVUT

Společnost JRD, která staví šetrné projekty se zdravými a úspornými byty, uzavřela minulý rok s patnáctiprocentním nárůstem tržeb oproti roku 2017. Podařilo se jí prodat 96 bytů a 9 komerčních prostor v celkové hodnotě 604 milionů korun a získat pravomocné územní rozhodnutí pro osm projektů. 
V nastaveném tempu tak plánuje pokračovat i letos a prodat až 180 nových bytů. Developer, jenž v loňském roce oslavil 15leté výročí, má za sebou také další dva významné milníky: představení prvního mimopražského projektu Touškovský háj v Plzeňském kraji a vstup do Asociace developerů.
Na českém trhu stále panuje velmi komplikovaná situace, na kterou má největší vliv nestandardně dlouhé stavební řízení. Přesto se nám v minulém roce podařilo plně zúročit akvizice z minulých let. Prodali jsme 96 bytů, tedy o 25 procent více než v roce 2017, a 9 komerčních prostor pro různé obchody a služby. Zároveň jsme získali pravomocné územní rozhodnutí pro osm energeticky úsporných projektů. V letošním roce proto plánujeme prodat nejméně 180 nových bytových jednotek v celkové hodnotě přes 900 milionů korun,“ komentuje Pavel Krumpár, obchodní ředitel JRD.
Developer má ve svém portfoliu devět energeticky úsporných projektů s celkem 476 byty, 75 pozemků a přibližně 2 039 m2 komerčních ploch. Aktuálně se věnuje výstavbě tří projektů a v letošním roce plánuje zahájit stavební práce na dalších pěti: půjde o projekty Kratochvíle Stochovská, Rezidence Michelangelova, Na hvězdárně Třebešín, Green Port Strašnice a Touškovský háj. „Dále bychom rádi uvedli na trh zcela nové projekty v Praze 4, 5 a 12, které nabídnou až 400 bytů. U všech opět cílíme na energeticky pasivní standard, který charakterizuje zdravé vnitřní prostředí, šetrnost k životnímu prostředí a nízká spotřeba energií. V řadě z nich se navíc chystáme umístit i zajímavé environmentální prvky, např. přípravu k instalaci nabíjecí stanice pro elektromobily, chytré lavičky na solární energii nebo budky pro rorýse obecného vestavěné přímo do izolace objektu,“ říká Jan Řežáb, majitel JRD.
V minulém roce společnost JRD pokračovala i v spolupráci s ČVUT v Praze. Na půdě vysoké školy iniciovala vznik pracovních skupin Decibel a Vzduch, které se zaměřují na zvyšování kvality dvou důležitých parametrů vnitřního prostředí. Jejich výzkumy brzy generovaly první opatření, která povedou k zlepšení akustické pohody v interiérech a k optimálnímu nastavení vzduchotechnických systémů. Developer věří, že jejich uvedení do praxe a vzájemné sdílení přispěje k ještě rychlejšímu rozvoji výstavby kvalitních a zdravých bytů v České republice. „Šíření osvěty o bydlení, které skýtá mnoho výhod pro lidské zdraví a ochranu životního prostředí, považujeme za velmi důležité. Proto letos plánujeme i další prohloubení spolupráce s odbornými asociacemi, jako je Česká rada pro šetrné budovy,“ dodává Jan Řežáb.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama