e-news.cz - kurzy
Reklama

Firmy více dbají na čistotu pracoviště. Trendem je i tzv. zvuková čistota

29.04.2019, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Firmy více dbají na čistotu pracoviště. Trendem je i tzv. zvuková čistota

Snaha udržet si stávající zaměstnance a přilákat nové nutí zaměstnavatele ke stále větším investicím do kvality pracovního prostředí.

V minulých letech velká část českých firem tuto otázku neřešila a snažila se na podobných výdajích šetřit, dnes je tomu naopak. Zaměstnavatelé nejen že investují do nových sídel, kanceláří, vybavení a modernizace provozů, ale pečlivě řeší i čistotu na pracovišti.
Ještě před deseti patnácti lety značná část firem otázku čistoty na pracovištích řešila jenom z hlediska zákona a hygienických norem, v posledních letech se situace změnila. Zaměstnavatelé vědí, že čistota a příjemné pracovní prostředí mají velký vliv nejen na zdraví, ale také na celkovou spokojenost zaměstnanců,“ říká Radek Škrabal, provozní ředitel SSI Group, která poskytuje služby facility managementu stovkám českých firem, a dodává: „Tento fenomén se netýká jenom kancelářských prostor, ale také výrobních a průmyslových areálů. Stále více klientů u nás poptává vyšší verzi úklidových služeb zahrnující kvalitnější technologii a prostředky.“
Jeho slova potvrzuje i Michal Novák z pracovního portálu Profesia. „Čisté pracovní prostředí jako častý profesionální úklid, čistá kuchyňka, toalety, dostatek papírových ručníků a dalších hygienických prostředků jsou pro zaměstnance stále důležitějšími aspekty, aby se na pracovišti cítili komfortně. Spokojený zaměstnanec je pak loajálnější. To platí také při pracovních pohovorech. Pokud potenciální zaměstnanec zavítá do prostředí, které není dokonale čisté, v jeho žebříčku rozhodování to zajisté plusové body navíc neudělá.“
Čisté pracovní prostředí je tak jedním z předpokladů spokojenosti zaměstnanců. Mnoho firem investuje také nemalé prostředky do nových kanceláří, mění jejich dispozice, pořizuje nový nábytek, buduje odpočinkové zóny či investuje do zeleně. Jedním z posledních trendů je tzv. zvuková čistota. Sound masking neboli maskování zvuku využívají stále více firmy, kde v otevřených prostorech pracuje více lidí a tato nová technologie dokáže zamaskovat rušivý zvuk, zklidnit prostředí a zajistit soukromí.
O skupině SSI Group
Je ryze českou rodinnou společností a na trhu se pohybuje od roku 1990. Zajišťuje komplexní služby integrovaného facility managementu (IFM) – bezpečnost, úklid nemovitostí, údržbu a energetické služby. Portfolio skupiny tvoří několik stovek objektů po celé České a Slovenské republice a postupně expanduje do dalších zemí střední Evropy. Přes 2 500 pracovníků se stará o desítky obchodních center i kancelářských budov. Působí také ve výrobních společnostech a logistických areálech.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Jak nastartovat poradenský business pro rok 2024?

13.09.2023, Autor: Z blogosféry

Významné osobnosti. Špičkoví odborníci. Bouřlivé diskuse. Aktuální poradenská témata. Příležitost k setkání. A mnohem víc přinese festival pro finanční profesionály FINfest s titulem „Jak nastartovat poradenský byznys pro rok 2024“.

Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama