e-news.cz - kurzy
Reklama

TV Nova s koncem DVBT propaguje placené HD vysílání

06.06.2019, Autor: Petr Vrabec

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
TV Nova s koncem DVBT propaguje placené HD vysílání

Už jste to jistě v televizi zahlédli.

Robert Záruba a Daniel Stach žonglují s mikrofony, připravují české diváctvo na přechod na formát DVBT-2 a slibují televizní vysílání v HD kvalitě. Bohužel, žonglují tak trochu i s diváky. Nezazní totiž to hlavní – zda bude nový formát zpoplatněný?
Tak jistě, v České televizi asi ne, tam už si občané platí koncesionářský poplatek. Ovšem, důležité je, zda HD vysílání zpoplatní soukromé televize? Což je informace důležitá zejména pro milovníky fotbalu a hokeje, na které práva mají zakoupené právě soukromé firmy, ať už je to O2 či právě Nova Sport. Jinými slovy, na sport se v HD na České televizi dívat budeme moci, otázka ale je, kolik nás sportovních fandů nadchnou přímé přenosy z veslování či volejbalu.
Na tzv. digitálních konferencích, na nichž se scházejí experti z televizní branže, bylo toto téma vždy tak nějak neurčitě komunikováno, že „na vyjádření soukromých televizí se ještě čeká“, případně, že „u zpoplatnění HD vysílání ještě není jasné, jestli by to fungovalo“, a tak podobně. Přestože už tehdy se jak Nova, tak Prima přikláněly spíše k tzv. modelu Pay TV.
Nyní už je ale jasno. TV Nova na svých stránkách apeluje na své diváky, aby si zvolili takové platformy, ať už kabelovku, satelit či IPTV, které jim umožní sledovat seriály či filmy i mimo program, tzv. on demand televize, tedy televize na vyžádání, nebo nabízí „exkluzivní obsah kanálů Nova Sport 1 a 2. Už vám nic neunikne v Evropské lize, Moto GP, Wimbledonu, NHL či NBA. Sportovní zážitky i všechny ostatní pořady si navíc můžete dopřát nejen v obýváku! Pokud zrovna cestujete nebo jste jen mimo domov, můžete všechno, co vás zajímá, sledovat na mobilu, počítači nebo tabletu. Přes tato zařízení je možné i dálkově plánovat nahrávání pořadů v závislosti na nabídce poskytovatele.“ A to vše s podtitulem: Proč se vyplatí sledovat televizi NOVA přes satelit, kabel nebo internet?
O pozemním vysílání ani slovo. Znamená to, že český fenomén bezplatného televizního vysílání padá definitivně do propadliště dějin?


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Schmarcz: Totální zesměšnění odborů. Potřebuje je ještě vůbec někdo?

27.03.2024, Autor: Martin Schmarcz

Odvoláváme, co jsme odvolali a slibujeme, co jsme slíbili. Jako pomatený pohádkový král působí odboráři poté, co si do čela opět zvolili Josefa Středulu jehož před třemi týdny sesadili v palácovém převratu. Tato tragikomická příhoda jen dokresluje, v jak žalostném stavu je hnutí, které kdysi doslova hýbalo politikou i režimy. Čím to je?

Švehla: Obchod mezi čistou a špinavou částí planety

25.03.2024, Autor: Martin Švehla

Ekologické vidění světa a ekonomiky se ve vyspělých zemních prosazuje už nejméně půl století, v posledních dekádách dokonce velmi radikálně, což vyvolává silnou oponenturu. Jedni mluví o záchraně planety, jejíž zkáza je při současné produkci oxidu uhličitého neodvratná, druzí mluví o ekonomické záchraně společnosti, která se přehnanou a překotnou redukcí uhlíkové stopy ničí v samých základech svého fungování. 

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

Recenze zákona o lobbování

18.03.2024, Autor: red

O českém právním řádu se všeobecně soudí, že se stoupající kvantitou trvale klesá jeho kvalita. Pokud platí zákon přechodu kvantity v kvalitu, pak je legislativa výjimkou. Pravděpodobně to souvisí i s tím, že vedle dalších právnických profesí je legislativec málo placen, a když to nefunguje, slouží jako fackovací panák.

Švehla: Euro a politika

17.03.2024, Autor: Martin Švehla

Když pan prezident jednou větou vyvolá veřejnou diskusi, svědčí to o jeho vlivu. V případě zavedení eura to sice není diskuse, která by spojovala, ale také to není nic, co by širokou veřejnost až tak vzrušovalo. Navíc exportéři, kteří se zpočátku zdáli být nejhlasitějšími zastánci přijetí eura se z diskuse vytratili poté, co koruna oslabila a zajistila jim dodatečné příjmy.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

Bez jakých znalostí a dovedností se dnes zaměstnanci neobejdou?

14.03.2024, Autor: Z blogosféry

Aby člověk získal a udržel si dobré pracovní místo, musí se prosadit často ve vysoké konkurenci. K tomu pak potřebuje určité vlastnosti a schopnosti, které pomohou podávat patřičné výkony, zvládat pracovní situace a efektivně komunikovat s kolegy i nadřízenými. Co je v současném boji o kvalitní pozici potřeba nejvíce?

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama