e-news.cz - kurzy
Reklama

Raiffeisen – Leasing nabídne malým a středním firmám miliardu na inovace

19.07.2019, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Raiffeisen – Leasing nabídne malým a středním firmám miliardu na inovace

Českým firmám umožní Raiffeisen – Leasing  získat až jednu miliardu korun na inovativní projekty.

Díky spolupráci s Evropským investičním fondem (EIF) nabídne nově svým klientům z řad malých a středních podniků zvýhodněné financování investic do vývoje a inovací. O výhodné podmínky se firmy budou moci ucházet v nadcházejících třech letech.
Raiffeisen – Leasing na začátku července uzavřel záruční smlouvu v programu InnovFin s Evropským investičním fondem. Díky tomu budou mít malé a střední podniky v Česku v příštích třech letech snadnější přístup ke zvýhodněným prostředkům na investice do vývoje a inovací. Prostřednictvím programu InnovFin bude možné financovat projekty v úhrnném objemu 1 mld. korun (38 mil. EUR).
Jsme velmi rádi, že se nám podařilo navázat spolupráci s EIF. Malé a střední firmy jsou pro nás dlouhodobě důležití partneři, se zárukou EIF pro ně vytváříme nové příležitosti, jak modernizovat své podnikání a vyvíjet nové produkty a služby pro český trh,“ hodnotí úspěšné vyjednání spolupráce Alois Lanegger, jednatel společnosti Raiffeisen – Leasing.
Konkrétně mohou inovativní firmy získat úvěr se zvýhodněnou úrokovou sazbou a nižšími požadavky na zajištění. Úvěr je možné čerpat v českých korunách, v eurech i v dolarech. Finanční prostředky ze zvýhodněného programu jsou určeny k financování inovativních investic do vývoje, na zavádění nových či podstatně vylepšených produktů či služeb. Fond v minulosti podpořil například vznik systémů na kontrolu spotřeby energií, nové nástroje pro zajištění bezpečnosti na internetu nebo vývoj nových medicínských přípravků.
Podmínky financování jsou u Raiffeisen – Leasing navíc nastavené tak, aby na ně snadno dosáhly i firmy, pro které by jinak realizace inovativních investic mohla být příliš náročná. „Víme, že naši klienti z řad malých a středních podniků mají dostatečné zkušenosti i ambice inovovat. Mají velký potenciál růst, ale někdy je odrazují složité podmínky investic. Vycházíme vstříc jejich potřebám,“ vysvětluje Alois Lanegger.
Raiffeisen – Leasing bude po zájemcích požadovat jen nezbytně nutné administrativní kroky, některé podmínky budou podobné jako u žádosti o běžný firemní úvěr. Další snížení administrativy a zrychlení čerpání prostředků může společnost nabídnout těm, kteří využijí služeb poradenství v oblasti financování projektů s dotacemi z fondů EU i jiných zdrojů. Konzultovat s experty je možné už ve fázi plánování samotné investice.
Raiffeisen – Leasing nabízí malým a středním podnikům široké portfolio finančních nástrojů, včetně výhodných úvěrů. Zaměřuje se mimo jiné na financování strojů, zařízení, technologií, ale i transportní, zemědělské nebo zdravotnické techniky. Zvýhodněné úvěry se zárukou EIF poskytuje v rámci iniciativy „EU InnovFin Finance for Innovators“ s finanční podporou z programu Evropské komise Horizont 2020. Další informace o EIF lze nalézt na stránkách Evropské komise a na Twitteru pod hashtagem #investEU.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama