Apogeo
Reklama

Refinanso.cz přináší na český trh refinancování hypotéky online

18.07.2019, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Refinanso.cz přináší na český trh refinancování hypotéky online

Letos na jaře vstoupil na trh nový fintech startup Refinanso.cz z dílny company builderu Creative Dock.

Chce rozhýbat české hypotéky a nabídnout klientům něco úplně jiného, než co nabízí současný trh. Díky automatizaci procesů, jako je schvalování úvěrů, posuzování úvěruschopnosti klientů, oceňování nemovitosti i samotné přípravy hypotečních smluv, Refinanso.cz zjednodušuje proces refinancování hypotéky a nabízí ho teď plně online s nejnižší úrokovou sazbou na trhu. Refinanso.cz má status tzv. vázaného zástupce banky Moneta Money Bank, která je investorem projektu a poskytovatelem hypotečních úvěrů.
Hlavní motivací, proč produkt postavit, pro nás bylo martyrium, kterým musí klienti procházet, pokud chtějí refinancovat. Inspirovali jsme se u podobných zahraničních služeb, které úspěšně fungují již několik let. Refinancování hypotéky je zatím u nás velmi ‚neonlinová‘ oblast bankovních služeb. Klient si všechno buď vyřizuje přes pobočku, nebo s pomocí finančního poradce a vlastně neexistoval online nástroj, kde by člověk mohl přejít k jiné bance. To je něco, co klientům chceme poskytnout. Naším cílem je udělat celý proces pro klienta skutečně co nejjednodušší a nejsrozumitelnější,“ říká zakladatel a CEO Refinanso.cz Matěj Novák a dodává: „Celé refinancování hypotéky se snažíme zbavit zdlouhavé a často zbytečné administrativy a přenést ho kompletně do online prostředí. Na běžný úvěr si sáhne například finanční poradce, potom žádost zkompletuje bankéř a následně probíhají procesy na oddělení risku, oddělení ocenění nemovitosti i smluv a na dalších odděleních. Takže proces refinancování hypotečního úvěru projde rukama velkého množství lidí do chvíle, než je podepsán. Náš předpoklad byl od začátku ten, že pokud se nám podaří tyto procesy co nejvíc zautomatizovat, bude to naše komparativní výhoda.“
Autoři Refinansa investovali čas, nápady a energii hlavně do technologií, které zjednodušily a zrychlily sjednání a schválení hypotéky. „Administrativní zátěž banky jsme srazili skoro na nulu, a díky tomu nabízíme cenu, na jakou si málokdo na trhu troufne. Prostě se nám povedlo Refinanso nastavit tak, že je rychlé, jednoduché a online. Šetří bankám náklady, a díky tomu nabízí úrok, kterému se dost špatně konkuruje,“ vysvětluje Matěj Novák.
Refinanso.cz cílí hlavně na majitele hypoték, kterým končí fixace v následujících 12 měsících. V roce 2019 je například takových úvěrů na bydlení víc než 100 tisíc, podle některých odhadů až 150 tisíc. V minulých letech přecházelo k jiné bance v době konce fixace zhruba 20 procent klientů. Většina dále zůstává u své banky. „Klienti si moc dobře pamatují, jak náročné pro ně bylo hypotéku získat, a nechce se jim to celé podstupovat znovu,“ komentuje dění na trhu Matěj Novák. „Většinou mají dojem, že změnou ušetří sotva pár korun, nabídky jsou hodně podobné. Pokud by si ale uvědomili, že mohou po dobu trvání hypotéky ušetřit i desetitisíce, tak by to asi byla jiná. Tady vidíme místo a příležitost pro nás.“
Na stránce Refinanso.cz najdou zájemci hypoteční kalkulačku a zároveň s ní porovnání úrokových sazeb s ostatními bankami. Pokud klienta nabízená sazba zaujme, do 5 minut může mít úvěr předschválený po dobu 30 dní. Dojde i na bezplatné ocenění nemovitosti, často dokonce bez návštěvy odhadce. Pokud by si klient nebyl čímkoli jistý, může kontaktovat hypotečního poradce Refinanso.cz. Po online schválení úvěru Refinanso.cz pošle klientovi návrh smlouvy a klient ji pak už jenom přijde podepsat na nejbližší pobočku Moneta Money Bank. „Od září už ani to nebude muset, protože i smlouvu bude možné podepsat online,“ uzavírá Matěj Novák.
Matěj Novák
Po patnácti letech strávených v zahraničí se vrátil do Česka, aby tu založil firmu Refinanso.cz. Mezi lety 2004 a 2009 působil jako manažer humanitární pomoci v Čečensku, Abcházii, Afghánistánu a na Srí Lance. V letech 2009– 2016 řídil zavádění internetových služeb do sítě 18 000 veřejných knihoven na Ukrajině s podporou Nadace Billa a Melindy Gatesových; šlo o největší externí investici do oblasti kultury v novodobé historii Ukrajiny ve výši 32 milionů dolarů. Od roku 2017 vedl expanzi kalifornského startupu Premise.com do několika afrických a jihoamerických zemí. Matěj Novák je zakladatel, jednatel i CEO firmy Refinanso.cz.
Antonín Kmoch
Do Creative Docku přešel z korporátního prostředí společnosti Unicorn Systems, kde vedl několik let softwarovou divizi. Řídil velké mezinárodní integrační projekty, zejména v bankovnictví – např. v České spořitelně, Komerční bance, ČSOB či Raiffeisenbank. Antonín Kmoch aktuálně působí ve společnosti Refinanso.cz jako CTO – zastřešuje celou IT dodávku.
Creative Dock
Creative Dock vznikl v roce 2012 původně jako česká firma, která postupně expandovala do dalších evropských měst a v současné době provozuje pobočky v Berlíně, Bratislavě, Budapešti, Kodani, Haagu, Mnichově, Praze, Varšavě, Curychu a Vídni. Společnost se specializuje na budování firem (startupů) v oblastech fintech, insurtech, zdravotnictví, e-commerce a energetika, přičemž kombinuje vlastní metodiku s nejmodernějšími technologiemi a vizí zaměřenou na budoucnost. Součástí práce je také kvalifikovaný výzkum potřeb zákazníků prostřednictvím práce datových analytiků, což vytváří ideální prostředí pro růst a etablování začínajících firem.
V současné době má CreativeDock na kontě přes 47 společností, kterým pomohla na světlo světa. Mezi ty nejznámější patří například největší platforma pro poskytování úvěrů P2P v České republice Zonky, největší platforma pro sdílení automobilů ve střední a východní Evropě HoppyGo, revoluční online životní pojištění Mutumutu, online pojištění osobních věcí Cubiq, celofiremní databáze kontaktů Kontakto, platforma pro správu osobních údajů pomocí blockchainu Vetri se sídlem v Curychu nebo SingleCase, což je online služba založená na cloudovém systému, která právním kancelářím umožňuje efektivně a odkudkoli spravovat advokátní spisy a poskytuje nástroje pro jednoduchou fakturaci a správu kanceláře.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama