e-news.cz - kurzy
Reklama

Společnost Solar Turbines podpořila finančně výzkum IKEMu

20.07.2019, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Společnost Solar Turbines podpořila finančně výzkum IKEMu

Částkou pět tisíc dolarů se rozhodla podpořit Institut Klinické a Experimentální Medicíny (IKEM) mezinárodní společnost Solar Turbines.

Předání proběhlo v IKEMu 15. července za přítomnosti General Managera žatecké pobočky Seana McLoughlina. Částka bude použita na výzkum a rozvoj pracoviště.
Darovat peníze IKEMu jsme se rozhodli na základě pozitivní zkušenosti, kterou má s tímto pracovištěm náš zaměstnanec David Kuja. Na prvním místě v naší společnosti je bezpečnost. Dbáme na ni nejen v pracovním procesu, ale při všech zaměstnaneckých akcích, které pořádáme. Společnost Solar významně podporuje své zaměstnance v aktivitách spojených s péčí o tělo i ducha a IKEM dává lidem možnost se znovu do takových aktivit zapojit. Výzkum a vývoj má smysl, má svou budoucnost a Solar chce darem přispět k dalším úspěchům.“ uvádí Dagmar Benešová, Senior Executive Admin Assistant společnosti Solar Turbines.
Předání šeku se kromě General Managera zúčastnil i David Kuja, který transplantaci v IKEMu v minulosti podstoupil.
IKEM obdržel od společnosti Solar Turbines částku 5 000 USD, což je v přepočtu bezmála 114 tisíc korun. Částka bude využita na rozvoj Institutu, jehož výzkumná činnost je financována převážně z grantových prostředků a sponzorských darů.
Společnost Solar Turbines se zabývá výrobou mechanických soustrojí se spalovací turbínou, plynových kompresorů k tranzitní dopravě plynu a kompletních jednotek k výrobě elektrické energie poháněné turbínami. Jedná se o mezinárodní společnost se sídlem v Kalifornii, která má v České republice tři závody, a to Testovací centrum v Žebráku, Opravárenské centrum v Žatci a centrum sdílených služeb v Praze.
Institut Klinické a Experimentální Medicíny (IKEM) je největším specializovaným klinickým a vědeckovýzkumným pracovištěm v České republice. Nachází se v Praze-Krči. Specializuje se na kardiovaskulární choroby, transplantaci orgánů, diabetologii a poruchy metabolismu.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

V Praze se na konferenci FinTech Roadmap´24 opět sejdou největší osobnosti česko-slovenské FinTech scény

18.04.2024, Autor: red

Prostory Václavák 22 v Praze budou ve čtvrtek 16. května hostit největší české a slovenské experty v oblasti finančních technologií. V rámci třetího ročníku businessové konference FinTech Roadmap´24 se na jednom místě potkají zakladatelé, C-level a nadšení zaměstnanci FinTechů, zástupci technologicky zaměřených bank i řada start-upistů.

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama