Apogeo
Reklama

DXC Technology bere fanoušky na závodní dráhu i do boxové uličky

08.08.2019, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
DXC Technology bere fanoušky na závodní dráhu i do boxové uličky

Přijít na stadion nebo závodní okruh a užít si sport na živo.

Co se na tom může změnit? Jenže současný fanoušek chce mnohem více, než se jen pasivně dívat. Chce být na hřišti s hráči, nebo třeba usednout místo pilota do kokpitu formule. Většině se to asi nepovede, ale díky DXC Technology si mohou návštěvníci závodu americké formulové série IndyCars DXC Technology 600 – nočního závodu na Texas Motor Speedway – tohle všechno vyzkoušet alespoň virtuálně. Využití prvků virtuální a rozšířené reality i umělé inteligence ukázalo, jak se bude fandit v budoucnu. A rozhodně nezůstane jen u formulí.
Nutkání seskočit na hrací plochu a pomoci svému týmu vstřelit gól má nejeden fanoušek. Ti, co to skutečně udělají, se ale většinou dostanou do problémů. Jak si ale mohli vyzkoušet návštěvníci letošního závodu DXC Technology 600 na okruhu v Texasu, v blízké budoucnosti bude fandění na stadionu mnohem interaktivnější než dnes. Zdaleka to nebude znamenat jen sezení na tribuně, budeme vtaženi přímo do hry. Už letos si díky technologiím DXC mohli návštěvníci nočního závodu série IndyCars vyzkoušet, jaké to je usednout do kokpitu formule místo Simona Pagenauda, jezdce partnerského týmu Penske Dallara/Chevrolet a aktuálního vítěze prestižních závodů Indianapolis 500 i IndyGP. Letos navíc jezdci týmu Penske přichystali fanouškům extra porci vzrušení, když v dramatickém závěru dojel Josef Newgarden první, Simon Pagenaud na šestém místě a Will Power, třetí jezdec týmu Penske Dallara/Chevrolet, na skvělém devátém místě.
Procházka boxovou uličkou nebo volba strategie
Brzy přestane platit, že si musíme vybrat mezi atmosférou stadionu a komfortem televizního přenosu. Fanoušci budou moci mít obojí dohromady – skvělý přehled o dění na hřišti či na trati, a zároveň intenzivní zážitek z fandění spolu s ostatními. Ale nezůstane jen u toho. Společnost DXC je již druhým rokem titulárním partnerem nočního závodu IndyCars DXC Technology 600, a tak pro jeho návštěvníky přichystala něco, co ještě neměli možnost zažít.
Velmi dobře si uvědomujeme, že fanoušek je čím dál více náročnější a chce ze sportovního utkání skutečně intenzivní zážitek. Naštěstí již dnes nám technologie umožňují posunout fandění na úplně novou úroveň,“ říká Bedřich Max Luft, generální ředitel DXC Technology pro Českou republiku a dodává: „Využití našich zkušeností z oblasti virtuální a rozšířené reality i umělé inteligence nám umožňuje vtáhnout fanouška přímo do hry. V blízké budoucnosti tak bude moci díky technologiím DXC vyběhnout na trávník či vyjet na led v dresu svého mužstva a ocitnout se uprostřed dění.“
Při letošní zastávce seriálu IndyCars na okruhu v Texasu připravila DXC Technology řešení v podobě DXC Digital Suite, tedy verzi fan zóny digitálního věku. Její součástí bylo využití virtuální reality v podobě DXC Virtual Speedway umožňující prohlédnout si vše kolem sebe ne z tribuny, ale přímo ze závodní tratě. Tedy projít si zázemí okruhu, boxovou uličku a dokonce se i stát pilotem a s pomocí zařízení pro virtuální realitu si vyzkoušet projet trať v kokpitu formule. Řešení DXC Virtual Pit Stop využívající technologií rozšířené reality zase dává fanouškům šanci stát se členem týmu mechaniků a zkusit si, co všechno musí zvládnout, když jezdec Simon Pagenaud zamíří na výměnu pneumatik.
Společně se závodním týmem Penske Dallara/Chevrolet byla navíc připravena betaverze aplikace DXC Drive určené pro web a chytré telefony. Jde o virtuální simulaci závodu umožňující všem zájemcům proměnit se na chvíli ve stratéga týmu a zkusit si jeho práci. Engine DXC využívající umělou inteligenci (AI) umí na základě informací o rychlosti, spotřebě paliva a dalších faktorů ukázat, jak by se mohl vyvíjet závod při různých strategiích zastávek boxech, tankování i volbách pneumatik. V reálném čase a během závodu tak budou mít fanoušci s aplikací DXC Drive možnost rozhodovat podobně jako stratégové týmů. A nejlepší strategie může závod vyhrát.
Řešení DXC Digital Suite využívá schopností 3D a sto osmdesáti či tří set šedesáti stupňových kamer Microsoft HoloLenses, doplněných technologiemi DXC pro rozšířenou realitu (AR) a brýlemi pro virtuální realitu (VR). To vše dohromady zajistí každému, kdo navštíví digitální fan zónu, „to nejlepší sedadlo na okruhu“.
O společnosti DXC

DXC Technology (NYSE:DXC) je globální lídr v kategorii technologicky nezávislých poskytovatelů komplexních IT služeb. Pomáhá klientům benefitovat ze změny, kterou přináší digitální transformace. Společnost vznikla fúzí firem CSC a divize Enterprise Services společnosti Hewlett Packard Enterprise. DXC se stará o téměř 6 000 klientů z privátního i veřejného sektoru ve více než 70 zemích. Díky technologické nezávislosti, talentovaným zaměstnancům a rozsáhlé partnerské síti DXC Technology dodává výkonné IT řešení a služby nové generace. DXC technology je považována za jednu z nejvíce společensky odpovědných firem. Pro více informací navštivte www.dxc.technology. 


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama