e-news.cz - kurzy
Reklama

Letní podnikatelský kemp je pro mladé lidi z dětských domovů

01.08.2019, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Letní podnikatelský kemp je pro mladé lidi z dětských domovů

Projekt pořádá a organizuje Nadace ZET profesora Milana Zeleného ve spolupráci s Českou manažerskou asociací a yourchance o.p.s.

Čtvrtý ročník Letního podnikatelského kempu pro mládež z dětských domovů a sociálně slabých rodin se konal na zámku Vilémov ve druhé polovině července.
Dlouhodobým posláním kempu je příprava mladých lidí na úspěšné zařazení do běžného života po odchodu z dětského domova nebo azylových domů. Cílem programu Letního podnikatelského kempu je seznámit mladé lidi s tím, co je to být dobrým zaměstnancem, ukázat, jak se stát profesionálem ve svém oboru anebo jak začít podnikat. Předat jim informace, znalosti, a hlavně dobré příklady. Program kempu klade důraz na vzdělávání a osobní rozvoj jednotlivých účastníků. Podporuje a vytváří jejich osobní zodpovědnost za uplatnění na trhu práce. Je zaměřen na vytvoření vlastního byznys modelu u každého účastníka. Projekty mohou být rozvojové, zaměřené na vyjasnění vlastního potenciálu znalostí a dovedností, nebo přímo na rozvoj vlastních podnikatelských nápadů.
Projektu Letního podnikatelského kempu pro mladé se již po čtvrté zúčastnilo patnáct mladých lidí z celé České republiky a ze Slovenska.
V sobotu dopoledne proběhlo vyhodnocení vypracovaných projektů mladých účastníků v pořadí:
1. místo: Ladislav Šenkyřík, poukaz v hodnotě 3 000 korun na nákup na www.sportobchod.cz – mobilní aplikace pro fitness centra, která sdružuje trenéry, fitness centra a zájemce o zdravý životní styl a usnadňuje jejich vzájemnou spolupráci
2.místo: Gabriela Sedláčková, poukaz v hodnotě 2 000 korun na nákup na www.sportobchod.cz – Pancake house – nabídka bramborových placek podle receptu po babičce – verze sladká, slaná, vegetariánská.
3.místo: Petr Havelka, poukaz v hodnotě 1 000 korun na nákup na www.sportobchod.cz – restaurace „Kozí bouda“ zaměřená na využití zdravých lokálních potravin od farmářů při přípravě jídel a prodej mléčných výrobků.
Cena yourchance: Gabriela Sedláčková, Darina Nunhartová – kniha Velké ženy z malé země, Renata Mrázová, on-line film Myšlením k bohatství
A další ceny: cena prof. Milana Zeleného – Petr Havelka, cena sympatie – Roman France, cena za „největší zápal“ – Iveta Raková (Bryan)
Ocenění si odnášelo všech 15 účastníků kempu za svou aktivní práci při vytváření svých podnikatelských projektů.
V předchozích třech ročnících kempu nám vznikly start-upy, se kterými nadále spolupracujeme v roli jejich mentorů.
1.ročník kempu 2016: start up – Usušeno, Štěpán Serbus – sušené ovoce, www.ususeno.cz
2.ročník kempu 2017: start up – brazilské bistro Brafo, Filip Horáček – fast food
3.ročník kempu 2018: start up – Honzovy řízky, Jan Oulehla – www.honzorvyrizky.cz
4. ročník kempu 2019: start up bude vybrán z prvních oceněných míst
Složení hodnotící komise:

  • Nadace ZET: profesor Milan Zelený, Martin Rada – CEO AGROTEC a.s., Olga Girstlová – podnikatelka, Kristina Soukupová – podnikatelka, Jana Víchová – koučka a mentorka
  • yourchance: Jana Merunková, spoluzakladatelka a ředitelka yourchance o.p.s.
  • ČMA: Milan Mostýn, ředitel komunikace a tiskový mluvčí ČMA
  • Sponzoři: Dušan Pavlů – OVB Allfinanz, a.s., Luděk Hanáček – Deloitte CZ Services s.r.o., Maxim Dužek – projekt Podnikni to!

Projekt podporují významní podnikatelé, úspěšní manažeři, malé a střední firmy a živnostníci, kteří se osobně kempu účastní. Zde mají přímou komunikaci s mladými lidmi, kterým finančně podpoří jejich účast. Díky tomu vzniká neformální atmosféra osobních setkání a příjemných diskusí nad různými tématy.
Nedílnou myšlenkou projektu je nalezení nových mentorů a spřátelených společností, které by se partnersky zapojily do projektu Letního podnikatelského kempu.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama