e-news.cz - kurzy
Reklama

Na trhu se objevily falsifikáty zlata, laik je nepozná

31.08.2019, Autor: Z blogosféry

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Na trhu se objevily falsifikáty zlata, laik je nepozná

LUKÁŠ JANKOVSKÝ, předseda představenstva společnosti Zlaťáky.
Komentář společnosti Zlaťáky k vyjádření Reuters 28. srpna 2019.
V letních měsících zlato dosáhlo šestiletého maxima, když 7. srpna 2019 překonalo hranici 1 500 USD za trojskou unci a následně v aktuálním týdnu ve čtvrtek 29. srpna 2019 dosáhlo dokonce na 1 540,2 USD/Oz. V této souvislosti jsme zachytili několik nových falzifikátů, které nám zákazníci přinesli k výkupu či pouze k prověření pravosti (naposledy v pondělí 26. srpna na pobočce v Brně). Registrujeme středeční vyjádření Reuters a potvrzujeme, že se problematikou financování nelegálních aktivit naši dodavatelé dlouhodobě věnují.
Mezi nejprodávanější na našem trhu patří slitky švýcarské rafinerie Argor Heraeus. Nejvíce na kusy prodáme 10 gramových a uncových slitků (31,1 gramu), nejvíce peněz Češi uloží do uncových, 100 a 250 gramových slitků. Společnost Argor Heraeus se od roku 2012 hlásí k Responsible Gold Guidance for Good Delivery Refiners, soustavě pravidel, kterou vydala London Bullion Market Association, mezinárodní autorita dohlížející na obchodování se zlatem sdružující přes 150 nejvýznamnějších subjektů na trhu. Při dodržování těchto pravidel je vyloučeno, že se do dodavatelského řetězce rafinerie dostane zlato, které pochází z nelegální činnosti, ze země, ve které probíhá válečný konflikt nebo zlato, jehož těžbu provázelo porušování lidských práv.
Naše doporučení je být v dnešní době, kdy rostoucí cena zlata láká různé podvodníky, maximálně obezřetný. Zlato, které se do oběhu dostalo ze zdrojů „mimo systém“, laik nemá šanci odhalit. Proto je maximálně vhodné vyvarovat se nákupu zlata za podezřele výhodnou cenu (která je ve většině případů prvním varovným signálem) od tuzemských či zahraničních prodejců, kteří nedokáží věrohodně prokázat jeho původ. Seriózní obchodníci se snaží mít své distribuční kanály co nejkratší, to znamená mít mezi sebou a rafinérií co nejméně zprostředkovatelů. Společnost Zlaťáky si za třináct let působení na trhu vybudovala velmi dobré vztahy s dodavateli investičních kovů. Díky přímé vazbě na švýcarské rafinerie zákazníkovi garantujeme původ zlata odpovídající přísným regulím London Bullion Market Association.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

Smrčka: U Pekingu se bojuje o Pensylvánii

23.04.2024, Autor: red

Dost možná rozhodne Pensylvánie podzimní prezidentské volby ve Spojených státech. Na oltář volebních hlasů dělníků bude proto slavnostně položena i nová americko – čínská obchodní válka.

Hypotéky by mohly zlevňovat rychleji. Riziko snadného odchodu klientů ale pokles sazeb brzdí

22.04.2024, Autor: Z blogosféry

Banky zlevňují hypoteční úvěry hodně pozvolna. Prudký pokles úrokových sazeb by mohl vyvolat spirálu refinancování i běžících fixací nebo tlak na banky, aby sazby v průběhu fixace snižovaly. Mírný poplatek za předčasné splacení totiž dává klientům více volnosti, banky ale riziko jejich odchodu nutně musí zohlednit v cenotvorbě.

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

Daňhel: Dohledové orgány by měly zamezit neodbornému srovnávání povinného ručení

16.04.2024, Autor: Jaroslav Daňhel

Na začátku března uveřejnil Ekonomický magazín můj příspěvek Ekonomika „povinného ručení“ musí čelit trendu růstu škodního průběhu. Vzápětí v časopisu Pojistný obzor vyšel text „Povinné ručení zůstává pod tlakem vysoké škodní inflace“. Pojistný matematik Petr Jedlička zde konstatoval, že rozevírání nůžek mezi průměrnou škodou a průměrným pojistným pokračuje. 

Zemřel demýtizátor racionality

16.04.2024, Autor: red

Než se do toho se svým kolegou Amosem Tverskym pořádně pustili, ekonomie byla přesvědčena, že v podstatě bohatě vystačí s matematickým aparátem, sofistikovanými vzorci a důvěrou v lidskou racionalitu.

Schmarcz: Peklo mimořádných schůzí aneb proč dělat něco užitečného, když místo toho můžeme hrát před voliči trapné divadlo?

14.04.2024, Autor: Martin Schmarcz

Mimořádné schůze se mají konat jen mimořádně. Třeba když vypukne válka, pandemie, stav legislativní nouze, nebo vláda provede něco strašného, na co nestačí interpelace. U nás se z toho stává běžný kolorit. Něco ve stylu speciálního vysílání. Obvykle to ale spíše dopadne jako podřadná telenovela.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Poradna: Vyplatí se platit nájem, nebo splácet hypotéku?

12.04.2024, Autor: Z blogosféry

Řada rodin se rozhoduje mezi bydlením v nájmu a pořízením vlastního domova na hypotéku. Obě možnosti mají své výhody i nevýhody. Z pohledu budování majetku je vždy výhodnější pořízení vlastní nemovitosti na hypotéku.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama