e-news.cz - kurzy
Reklama

Ministerstvo vnitra seznámilo úřady s novinkami v eGovernmentu

22.11.2019, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Ministerstvo vnitra seznámilo úřady s novinkami v eGovernmentu

Co znamená zákon o právu na digitální službu pro obce, úřady i občany, to bylo hlavní téma 3.

ročníku konference Snadná navigace světem úřadů, kterou v Míčovně Pražského hradu organizovalo Ministerstvo vnitra (MV) s Národní agenturou pro komunikační a informační technologie. 
Konference se účastnilo přes 200 zástupců veřejné správy. Kromě zákona o právu na digitální službu byly mezi tématy i jednotlivé projekty eGovernmentu jako Portál občana nebo elektronické občanské průkazy. Hlavním tématem však byl návrh tzv. digitální ústavy, který už schválila Sněmovna a který do pěti let stanoví státu povinnost umožnit lidem komunikovat s úřady čistě elektronicky. „Po roce a půl příprav máme zákon, který skutečně stojí za to. Nejde jen o to, že lidé získají právo požadovat po státu služby elektronicky, ale zároveň bude mít stát konečně propojený datový fond, ve kterém bude sdílet informace všech 6000 informačních systémů,“ upozornil náměstek ministra vnitra sekce ICT Jaroslav Strouhal.
MV také úřady i obce ujistilo, že se jejich představitelé a úředníci nemusejí dopadů zákona bát. Zákon pro ně nebude znamenat větší zátěž, naopak je některých povinností zbaví.
Náměstek sekce legislativy Petr Mlsna vyzdvihl vznik elektronické sbírky zákonů a elektronické legislativy, které mj. konečně zajistí ověřenou a aktuální podobu zákonů v elektronické podobě. „Příští rok systémy dobudujeme a začneme je testovat. Od ledna 2022 by měly být plně funkční,“ uvedl Petr Mlsna. V rámci konference pak náměstci Mlsna a Strouhal předali ocenění Ministerstva vnitra za přínos při rozvoji eGovernmentu v oblasti legislativy. Cenu získal Michal Herudek z odboru legislativy MV. Michal Herudek se zásadním způsobem podílel mj. na finální podobě zákona o právu na digitální službu nebo zákona o digitální identitě.
Dalším tématem byly centrální nákupy v oblasti ICT, díky kterým MV prostřednictvím svého odboru kybernetické bezpečnosti a koordinace ICT dosud ušetřilo úřadům na tendrech IT oproti ceníkovým cenám přes pět miliard korun.
MV současně na konferenci představilo novou podobu rozcestníku online služeb státu https://gov.cz nebo automatického komunikačního asistenta, který občany provede službami Portálu občana na https://obcan.portal.gov.cz.
 


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

V Praze se na konferenci FinTech Roadmap´24 opět sejdou největší osobnosti česko-slovenské FinTech scény

18.04.2024, Autor: red

Prostory Václavák 22 v Praze budou ve čtvrtek 16. května hostit největší české a slovenské experty v oblasti finančních technologií. V rámci třetího ročníku businessové konference FinTech Roadmap´24 se na jednom místě potkají zakladatelé, C-level a nadšení zaměstnanci FinTechů, zástupci technologicky zaměřených bank i řada start-upistů.

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
Reklama

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama