e-news.cz - kurzy
Reklama

Uživatelé Nesnězena nakoupili seniorům či zdravotníkům jídlo za sto tisíc korun

23.03.2020, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Uživatelé Nesnězena nakoupili seniorům či zdravotníkům jídlo za sto tisíc korun

Jídlo pro seniory, lidi bez domova i zdravotníky mohou nyní lidé darovat prostřednictvím aplikace Nesnězeno.

Novou featuru do ní přidali vývojáři z brněnského studia Futured.
Jídlo pro každou ze tří skupin vyjde zákazníky na sto korun, rozvoz zajistí aplikace. Jen za prvních 24 lidé koupili jídlo za sto tisíc korun.
Do aplikace Nesnězeno, která již od minulého týdne umožňuje restauracím i přes karanténu fungovat dále a nabízet své jídlo i v režimu beze slev, přibyl o tomto víkendu nový podnik s názvem „Daruj DOBROty“. „Novou featuru jsme do aplikace pro iOS i Android přidali koncem týdne. Oproti jiným podnikům je tento specifický v tom, že v něm uživatelé nekupují konkrétní jídlo pro sebe. Místo toho vybírají, komu na jídlo přispějí,“ uvedl Lukáš Strnadel, CEO vývojářského studia Futured, které za aplikací stojí.
Uživatelé aplikace za sto korun mohou koupit jídlo jedné ze tří skupin – seniorům, lidem bez domova a zdravotníkům. Všechny tři skupiny jsou totiž podle zakladatelů Nesnězena Michaely Gregorové a Jakuba Henniho současnou situací velmi zasažené. „Zdravotníci v těchto dnech jedou na dvě stě procent a už jim dochází síly, senioři jsou zase izolovaní a bojí se vycházet. Ve složité situaci jsou i lidé, kteří jsou na ulici a jsou odkázání na pomoc ostatních,“ vysvětluje Michaela Gregorová z Nesnězena s tím, že zároveň jde také o další podporu samotných restaurací. „První objednávku jsme již domluvil s pražskou restaurací Spojka Karlín,“ dodává.
Novinka funguje tak, že jakmile se přes aplikaci nastřádá dost stokorunových darů pro některou ze tří skupin, Nesnězeno jídlo objedná v restauraci na svoje náklady zajistí distribuci. V případě lidí bez domova jídlo putuje k diecézním charitám a do sociálního podniku Pragulic, v případě seniorů pak k domluveným nadacím jako Ježíškova vnoučata, Breakfaststory či Seniorem s radostí. „V případě zdravotníků jsme domluveni s koordinátory v Praze v Motole a Na Homolce, a také s mediky z Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci,“ popisuje Michaela Gregorová.
Foto: Pixabay


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
Reklama
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama