Apogeo
Reklama

Jak nechat Česko pracovat

21.10.2020, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Jak nechat Česko pracovat

Bezpečně do práce, globální iniciativa, která pomáhá lidem a organizacím eliminovat v práci rizika pandemie COVID-19.Nechme Českou republiku pracovat
Pandemie koronaviru je od jara 2020 neustálou výzvou pro všechny lidi i ekonomiky celého světa. V této době také vznikla WEC Aliance, iniciativa založená světovými personálními společnostmi ManpowerGroup, Randstad a Adecco Group, s názvem Bezpečně do práce (Safely Back To Work). V České republice tuto iniciativu řídí APPS, Asociace poskytovatelů personálních služeb.
Cílem iniciativy je sdílet zkušenosti a příklady dobré praxe, jak může každá firma, každá organizace implementovat nová opatření, která jí pomohou zvládnout rizika onemocnění COVID-19. Aliance pomáhá firmám zorientovat se v novém světě práce, podporuje spolupráci a komunikaci. Iniciativa přináší konkrétní návody, jak vytvořit nové standardy práce a jak lze bezpečně i v době pandemie nadále pracovat. K dispozici dává protokoly bezpečného pracoviště z různých zemí světa a postup, jak si jej mohou organizace vytvořit na míru.
„Nechme Českou republiku pracovat,“ vyzývá Jaroslava Rezlerová, prezidentka APPS, Asociace poskytovatelů personálních služeb a generální ředitelka ManpowerGroup Česká republika. „Máme k dispozici mnoho příkladů dobré praxe ze světa i České republiky. Pokud správně nastavíme pravidla nových standardů v práci, budeme je dodržovat a podaří se nám je zaměstnancům i zákazníkům dobře komunikovat, pak máme velkou šanci úspěšně překonat tuto krizi a restartovat ekonomiku.“
Aliance definovala klíčové oblasti, na které by neměli zaměstnavatelé při vytváření bezpečného pracoviště zapomenout. Patří mezi ně zajištění rozestupů mezi zaměstnanci a odděleními, filtrace vzduchu a větrání, zavedení více bezdotykových povrchů a ploch, dodržování hygienických předpisů, vytvoření bezpečných zón, četnější úklid a desinfekce, barevné označení rizikových ploch, zajištění ochranných pomůcek a důraz na interní komunikaci.
Asociace poskytovatelů personálních služeb vytváří prostor pro diskuzi iniciativy Bezpečně do práce na úrovni profesních organizací a institucí, unií, odborů a zaměstnavatelů.
„Bezpečné pracoviště je klíčem k hospodářskému oživení a hlavní výzvou bude zajistit jeho udržitelnost a dlouhodobost. Věřím, že když všichni budeme myslet na možná rizika šíření COVID-19 a budeme připraveni včas reagovat a eliminovat co nejvíce těchto rizik při zachování produktivity práce, budeme mít vyhráno,“ doplňuje Jaroslava Rezlerová. „Aliance je důkazem toho, že spolupráce na globální úrovni může pomoci lokálním firmám zajistit bezpečné pracoviště pro všechny zaměstnance. A my jsme v APPS připraveni v tom zaměstnavatelům pomoci.“
Jaroslava Rezlerová také upozorňuje na to, že dnešní krize má své pozitivní aspekty a z nových standardů mohou profitovat všichni: „Je tu obrovská příležitost k opětovnému nastartování ekonomiky a vytvoření budoucnosti práce, která bude fungovat pro každého, která bude více digitální a virtuální a která může všem přinést daleko vyšší hodnotu. Od vyšší produktivity práce, zefektivnění procesů, zeštíhlení struktur a většího důrazu na prevenci a zdraví, až po větší flexibilitu, work-life balance a well-being zaměstnanců.“
Protokoly Aliance řeší rizika na pracovišti a doplňují stávající předpisy BOZP. Vycházejí z hierarchie řízení rizik Národního ústavu bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. K dispozici je přes čtyři sta protokolů z třinásti zemí z pěti odvětví (doprava a logistika, automobilový průmysl, výroba, stavebnictví a potravinářství).
Díky praktickému průvodci Aliance lze v sedmi krocích aktivovat protokol pro bezpečné pracoviště v každé firmě.

Zdroj: ManpowerGroup
Foto: pixabay.com
Zdroj: komunikační agentura Seteva
 


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

V Praze se na konferenci FinTech Roadmap´24 opět sejdou největší osobnosti česko-slovenské FinTech scény

18.04.2024, Autor: red

Prostory Václavák 22 v Praze budou ve čtvrtek 16. května hostit největší české a slovenské experty v oblasti finančních technologií. V rámci třetího ročníku businessové konference FinTech Roadmap´24 se na jednom místě potkají zakladatelé, C-level a nadšení zaměstnanci FinTechů, zástupci technologicky zaměřených bank i řada start-upistů.

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama